Școlile din Ilfov nu mai trec toate în online. Ce spune ministrul Educației despre această schimbare

Ultima actualizare:

    O treime din şcolile din judeţul Buzău rămân în online săptămâna aceasta din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID în rândul profesorilorfoto: Shutterstock
O treime din şcolile din judeţul Buzău rămân în online săptămâna aceasta din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID în rândul profesorilorfoto: Shutterstock

Ministrul Educaţiei afirmă că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov de trecere în online a cursurilor în toate unităţile şcolare din acest judeţ nu a fost acceptată. Sorin Cîmpeanu susține că prefectul judeţului s-a opus acestei măsuri și cataloghează drept ”iresponsabilă” recomandarea DSP.

"Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate otova înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Ministrul Educației a precizat că propunerea DSP Ilfov nu a fost acceptată. 

"Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (...) nu cred că este o variantă”, a mai spus ministrul. 

El a arătat că înţelege îngrijorarea unor părinţi, spunând că aceasta este "normală, de înţeles", și a mai spus că s-a ajuns în această situaţie pentru că nu s-au respectat regulile.

Șeful DSP Ilfov a cerut intrarea tuturor școlior din județ în online de luni, 18 octombrie

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spunea că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni, 18 octombrie.

Citește și:

Pragul de 6 la mie de închidere a școlilor, eliminat. Ce reguli se vor aplica

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net