Școlile din toată țara rămân deschise și peste pragul de 6 la mie


    Copiii sunt cei mai fericiți că vor putea merge în continuare fizic la școalăFoto: Inquam Photos
Copiii sunt cei mai fericiți că vor putea merge în continuare fizic la școalăFoto: Inquam Photos

Veste bună pentru unii copii și părinți, veste îngrijorătoare pentru alții: școlile din toată țara vor funcționa cu prezență fizică și după ce incidența din localitate depășește pragul de 6 la mie. Anunțul a fost făcut miercuri după-amiaza de Ministerul Educației.

Fizic la școală, indiferent de rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19! Asta a decis azi în unanimitate Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Școlile nu vor mai depinde de rata de incidență

„Scenariile de funcționare a școlilor vor fi decuplate de rata de infectare din localitate. Deciziile de suspendare a prezenței fizice vor fi adoptate în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

De asemenea, vor fi adoptate măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening, mai precizează autoritățile

Măsura nu este definitivă. Urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor Educației și Sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. „Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

S-ar fi trecut în online după pragul de 6 la mie

Potrivit normelor adoptate recent, chiar la începutul lui septembrie, școlile ar fi trebuit să se închidă și elevii să treacă în online dacă incidența din localitate trece de pragul de 6 la mie. Surprinse de viteza cu care am atins această indicență în zeci de localități, după ce miercuri inclusiv Capitala a ajuns la 6,33 la mie, autoritățile s-au mobilizat, s-au întrunit în ședințe și au hotărât să elimine orice fel de prag. Pur și simplu, școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică. „Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Unii părinți sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri”, a declarat Sorin Cîmpeanu, recunoscând că România nu este încă pregătiți pentru școala online.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg