Scriitorul Mircea Cărtărescu e împotriva educaţiei cu băţul: «Încercăm să ne facem copiii fericiţi cu forţa!»

image
mircea cărtărescu

Scriitor, profesor şi tată, Mircea Cărtărescu a decis să se implice în campania “Copiii fără etichete” a organizaţiei "Salvaţi Copiii", după ce a conştientizat gravitatea problemei violenţei împotriva copiilor în societatea  românească. 

Una dintre întrebările pe care Mircea Cărtărescu și le pune referitor la educaţia copiiilor din România este "Cum înlocuim cultura băţului cu cea a respectului pentru copil?". Scriitorul, prezent marţi la lansarea platformei de parenting pozitiv parintibuni.ro, a declarat că nimeni nu are dreptul să ne fericească forţat.

“Încercăm să ne facem copiii fericiţi cu forţa. Fiecare părinte trebuie să fie un prieten pentru copiii săi, nu un tiran”, a declarat scriitorul făcând referire la părinţii care “fură” copilăria celor mici, înscrindu-i la tot felul de activităţi şi cursuri.

simeon stalpnicul png
mircea cărtărescu

“Copilul nu ne aparţine, el este ca un drumeţ străin care a bătut la uşa noastră. Trebuie să îl privim cu demnitate şi cu cinste, ca pe un om în faţa căruia noi trebuie să ne deschidem. Dacă n-o facem, înseamnă că nu ştim să ne creştem propriul copil”, a mai punctat  Mircea Cărtărescu, în cadrul evenimentului.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a lansat, marţi, o platformă online de parenting pozitiv, cu acces gratuit, pentru părinţi, cadre didactice și specialişti.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
gabriela cristea
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
barbat arestat jpeg
image
image
image
image
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg