Scrisoarea Ramonei către ministrul Marcel Vela: "Cu toții suntem trecători prin viață"

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne Marcel Vela spune că vor fi surprize după 15 iunie
Ministrul de Interne Marcel Vela spune că vor fi surprize după 15 iunie

Ministrul Marcel Vela a devenit popular în rândul multor români. Primește cadouri, stă de vorbă cu ei pe pagina sa de Facebook, o dată pe săptămână, și are parte de scrisori trimise în plic. O asemenea misivă care l-a impresionat a fost scrisă de Ramona, o polițistă din Sărata, care i-a pictat și un tablou.

Ministrul de Interne Marcel Vela a devenit probabil cel mai popular demnitar. Prin vocea sa au fost anunțate măsurile luate pe timpul stării de urgență, iar îndemnurile pașnice, cretinești au ajuns la inimile multor oameni.

Miercurea, este ziua rezervată pentru a le răspunde românilor la întrebări pe pagina de Facebook a instituției.

Și iată că ieri, 13 mai, șeful oamenilor legii a primit un tablou, însoți de o scrisoare, semnată simplu Ramona, o polițistă, impresionată de șeful său.

„Vă mulțumim pentru gândurile transmise în videoconferința din data de 30 aprilie. Ne emoționează și ne onorează gestul

dumneavoastră. Pentru noi, cu atât mai mult în această perioadă încercată, meseria de polițist este și un act de dăruire în slujba omului, dincolo de normele scrise. Comunitatea din Sărata ne-a inspirat de-a lungul timpului și ne-a oferit prilejul de a simți frumusețea gesturilor mărețe prin simplitatea lor și tot ea ne-a inspirat să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra sufletului de român, asupra tradițiilor, asupra esenței omului. Odată cu apariția provocării Covid-19 viața tuturor s-a schimbat. Am exersat cu toții îngrijorarea, frica, nesiguranța, însingurarea. Am simțit nevoia să echilibrăm talerele balanței aducând atenție, grijă, afecțiune, umanitate celor alături de care ne petrecem aproape la fel de mult timp, uneori chiar mai mult decât cu familiile noastre. Am pictat acest tablou în vremea în care omul cuprins de temeri a privit spre viitor cu speranța că putem fi mai buni, mai reali, mai umani. Vă transmitem un crâmpei din atingerea de înger a comunității noastre în amintirea momentului de întâlnire cu oamenii și de celebrare a normalității. Cu toții suntem trecători prin viață dar rolul nostru ca și polițiști nu este și nu trebuie să fie vreodată vremelnic. Cu stimă, un polițist, un om, Ramona”.

Ministrul Marcel Vela:”Mulțumesc Ramona, mulțumesc dragi colegi”

Gestul l-a impresionat profund pe ministrul Velea, care a ținut să facă public gestul femeii și să-i mulțumească.

Tabloul și scrisoarea primite de Marcel Vela de la Ramona
Tabloul și scrisoarea primite de Marcel Vela de la Ramona

”Lucian Blaga spunea că norii negri nu întunecă curcubeul, ci-l arată şi mai bine. Timpul prezent, alături de sănătatea noastră, reprezintă cel mai frumos dar pe care îl primim în fiecare zi, iar micile bucurii de astăzi sunt cele care sădesc în noi curcubeul de după norii negri. Să primesc astăzi (n.r. ieri) această scrisoare pe biroul meu, însoțită de un tablou, reprezintă una dintre acele bucurii și momente, care aduc speranța unui viitor luminos, așa cum ni-l dorim cu toți. Mulțumesc Ramona, mulțumesc dragi colegi!”, a transmis șeful de la Interne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net