Se reia programul ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ dup─â doi ani. Ce trebuie s─â ╚Ötie doritorii ╚Öi de ce a fost oprit

8 decembrie 2021
index jpeg
Rom├ónii pot deconta prin programul ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ cheltuieli cu montarea panourilor solare ├«n valoare de 20.000 de lei

O familie poate ob╚Ťine 20.000 de lei - pentru montarea instala╚Ťiilor la case au calculat jurnali╚Ötii de la stirileprotv.ro . Pentru lucr─âri, rom├ónii ├«nscri╚Öi ├«n program trebuie ├«ns─â s─â apeleze la firme agreate de Ministerul Mediului. Programul a fost blocat ├«n 2019 deoarece au existat suspiciuni de fraud─â. Dosarele se pot depune ├«ncep├ónd cu 20 decembrie, iar perioada de ├«nscriere dureaz─â p├ón─â la epuizarea celor 280 de milioane de lei - bani r─âma╚Öi nedistribuiti din anii trecu╚Ťi. 

Ce trebuie s─â ╚Ötie cei care vor s─â participe la Programul ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ┬á

Rom├ónii care vor s─â ├«╚Öi instaleze panouri voltaice cu ajutor de la stat trebuie s─â aleag─â instala╚Ťii care cost─â cel pu╚Ťin 22.000 de lei. Din aceast─â sum─â, programul ÔÇťCasa VerdeÔÇŁ suport─â 20.000 de lei, iar beneficiarul achita diferen╚Ťa. Cei care au reu╚Öit s─â primeasc─â banii, spun c─â avantajele unui astfel de sistem sunt evidente. 

Ce spun reprezentan╚Ťii firmelor ├«nscrise ├«n ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ┬á

ÔÇŁEste o avalan╚Ö─â de cereri. Poate ar trebui g├óndit un alt criteriu dec├ót primul venit-primul servit, adic─â ar fi trebuit o sum─â pentru regiune sau pentru instalator. Subven╚Ťia de 20.000 de lei este o subven╚Ťie semnificativ─â, ├«n special pentru instala╚Ťiile mici, de 3-4 kilovati, asta reprezent├ónd undeva la 90% din valoarea investi╚ŤieiÔÇŁ, a declarat pentru sursa citat─â Florin Petric─â reprezentantul unei firme care particip─â la program  

De ce a fost anulat programul ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ ├«n 2019┬á

Programul care trebuie s─â ├«i ajute pe rom├óni s─â beneficieze de energia verde a fost ├«nchis ├«n 2019, c├ónd ├«nscrierile au fost oprite chiar din prima zi, din cauza suspiciunilor de fraud─â. Din c├óte s-a aflat la vremea respectiv─â, o firma din Oltenia a introdus ├«n program 2700 de clien╚Ťi, ├«n doar c├óteva ore. 

Citi╚Ťi ╚Öi

Start ├«n Programul ┬źCasa Verde┬╗!

Casa Verde 2019. Noi reguli pentru panouri fotovoltaice cu bani de la stat

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
BeFunky collage (17) jpg
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg