Se reintroduce serviciul militar obligatoriu? Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Președintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea ca și în România, ca și în alte state europene, să se reintroducă stagiul militar obligatoriu. Acesta a explicat că, în acest moment, acest demers este extrem de dificil în contextul unei armate profesioniste deja existente.

Nicolae Ciucă, despre reintroducerea sistemului militar obligatoriu Foto: Octav Ganea
Nicolae Ciucă, despre reintroducerea sistemului militar obligatoriu Foto: Octav Ganea

Ce a declarat Nicolae Ciucă 

Nicolae Ciucă a explicat că, în prezent, acest demers este extrem de dificil în contextul unei armate profesioniste deja existente. „Președintele țării este președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), are toate datele și informațiile să poată să aibă tot ceea ce ține de capacitatea operațională a Armatei Române. În momentul de față, am văzut aceste discuții, pentru că sunt mai multe țări care au adus în discuție problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu", a declarat Nicolae Ciucă. 

„Este greu de realizat acest demers" 

La nivelul nostru este foarte greu de realizat un astfel de demers, pentru că, pe de o parte, discutăm despre o armată profesionistă care are toate mecanismele, tot ceea ce înseamnă partea procedurală construită sau reconstruită pentru o armată profesionistă. Doar din punct de vedere tehnic, logistic va fi foarte complicat să trecem la serviciul militar obligatoriu. 

Ideea care a venit din partea MApN de a discuta despre serviciul militar voluntar cred că este o idee foarte bună, pentru că nefiind într-o situație care să genereze o decizie politică prin care să se reintroducă serviciu militar obligatoriu acești pași încă se pot face", a declarat Nicolae Ciucă.

Se discută despre atragerea tinerilor în corpul rezerviștilor voluntari

În schimb, Ciucă a susținut ideea de atragere a tinerilor în corpul rezerviștilor voluntari. „Rezerva de personal militar reprezintă o temă pe care noi am adus-o în discuție de fiecare dată, pentru că este constituită din militarii care au trecut în rezervă după ce și-au îndeplinit profesia de militari. Discutăm despre o rezervă care nu mai e la prima tinerețe și nu mai este la fel de capabilă din punct de vedere fizic. 

Sigur, experiență profesional…eu sunt unul dintre ei, putem discuta despre experiența profesională și valoarea ei în astfel de situații dar din punctul de vedere a ceea ce se întâmplă în câmpul de luptă relevanța noastră este foarte scăzută. Avem nevoie ca această rezervă să fie întinerită. Există deja un proiect prin care sunt încurajați tinerii să facă parte din corpul rezerviștilor voluntari, sunt programe de pregătire, sunt remunerați. Este o chestiune absolut patriotică pentru fiecare dintre noi să avem minimum de cunoștințe prin care dacă va fi nevoie să putem să ne apărăm țara", a declarat Nicolae Ciucă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
charlote russ copii cap video jpg
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
telefoane ieftine digi romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net