Se scumpește RCA-ul din 2021. Alte schimbări majore anunțate de Euroins, cel mai mare asigurator de polițe obligatorii

Ultima actualizare:
Jeroen van Leeuwen, de la Euroins, spune că acționarii vor investi în continuare pe piața românescă de asigurări
Jeroen van Leeuwen, de la Euroins, spune că acționarii vor investi în continuare pe piața românescă de asigurări

Anul nou vine cu vești proaste! Surse din cadrul asiguratorilor din piață vorbesc despre faptul că se scumpește RCA-ul din 2021, din cauza daunelor foarte mari pe care trebuie să le plătească. Iată și alte schimbări majore anunțate de Euroins, cel mai mare asigurator de polițe obligatorii.

Asigurările RCA se scumpesc din 2021. Este estimată o mărire de preț de 10%-15%, în special pentru polițele emise pe perioade mai mici de un an.

Polița RCA crește din 2021 cu 10-15%

Analistul financiar Adrian Negrescu a explicat faptul că un șofer va plati pentru o asigurare pe 6 luni, la o mașină cu un motor de 1,9 cmc în jur de 400 de lei, la unul dintre cei mai mari asiguratori din România.

Tot acesta a spus că majoritatea polițelor încheiate, circa 80%, sunt pe 6 luni. Și cum daunele au ajuns să fie mai mari decât încasările, societățile se plâng că nu mai fac față și că nu mai este demult un sector profitabil. 

Practic, din 100 de lei încasați, plătesc 120 de lei pentru reparații.

Euroins, cel mai mare asigurator de pe zona de RCA, vrea să se dezolve pe alte tipuri de asigurări 

Tocmai de aceea, cel mai mare jucător din piață, Euroins, se gândește serios să se implice mai puțin de anul viitor pe zona de RCA și să se axeze mai mult pe asigurări de locuințe, sănătate, incendii, agricole, pentru medici și avocați etc. 

”Nu ne vom dori să mai avem cele mai mici prețuri de piață”, ne-au explicat surse din cadrul companiei.

În 28 septembrie, Mihnea Tobescu, directorul general al Euroins, a fost amendat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu 100.000 de lei.

Acesta a fost acuzat că ar fi încălcat legea prin supraestimarea fondurilor proprii cu 50 de milioane lei, fără deținerea unor documente justificative, în scopul de a respecta cerințele de solvabilitate ale firmei de asigurări.

Doar că șeful Euroins a câștigat în primă instanță procesul cu ASF și nu va mai plăti sanațiunea primită.

Euroins, infuzie de capital de peste 126 milioane de lei

În plus, Euroins România anunță că-și consolidează prezența cu două creșteri succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei pentru o dezvoltare sănătoasă și durabilă. Prima majorare de capital, în valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizată pe 2 decembrie, iar pe 3 decembrie a avut loc cea de-a doua, de 76 de milioane de lei.


    Jeroen van Leeuwen, de la Euroins, spune că acționarii vor investi în continuare pe piața românescă de asigurări
Jeroen van Leeuwen, de la Euroins, spune că acționarii vor investi în continuare pe piața românescă de asigurări

”Compania se concentrează pe creșterea continuă a calității și diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menținerea și consolidarea poziției și îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare. Principalul obiectiv al Euroins România Asigurare Reasigurare SA este să rămână un partener stabil pentru clienții și intermediarii săi”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administrație.

În prezent, puterea financiară a Euroins SA este în concordanță cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat. Prin aceste măsuri, acționarii se angajează să investească în continuare pe piața românească de asigurări.

În România, Euroins este lider pe zona asigurărilor RCA cu aproape 3 milioane de polițe încheiate, urmată de City Insurance.

Euroins are sediul central în Bulgaria

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente ce se concentrează pe oferirea unei game largi de produse generale, de sănătate și de asigurări de viață. 

Grupul are sediul central în Bulgaria și operează în nouă țări europene și are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina și Georgia.

EIG operează și în Grecia, Polonia și Rusia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați.

EIG este o filială a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top listat la bursele de la Sofia și Varșovia. Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor și operațiuni de investiții.

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/auto/4-sfaturi-ca-sa-cumperi-cea-mai-ieftina-asigurare-rca

https://www.click.ro/utile/auto/cumperi-o-polita-rca-uite-cum-sa-nu-iei-teapa

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net