Secvenţe de groază: ambulanţă atacată cu bolovani! Medicii n-au reuşit să intervină, iar o bătrână a murit

Ultima actualizare:

    Autospeciala a fost distrusă de furia sătenilor
Autospeciala a fost distrusă de furia sătenilor

Episod grav în comuna Manoleasa (Botoşani)! O ambulanţă a fost vandalizată luni dimineaţă de rudele unei paciente de 83 de ani. Autospeciala a fost lovită cu bolovani de un grup de săteni, iar bătrâna a murit în urma unui stop cardio-respirator, ca urmare a faptului că medicii n-au reuşit să-şi facă treaba.

Echipajul medical sosit luni dimineaţă pentru a-i acorda primul ajutor unei pensionare nu a putut interveni. Autospeciala de la ambulanţă a fost lovită cu pietre de rude ale bătrânei. Ambulanţa a fost solicitată la un caz tocmai pe malul Prutului, în comuna Manoleasa, întrucât o femeie de 83 de ani se simţea rău. Deşi drumurile judeţene sunt proaste, şefa de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Liliana Mateiciuc, spune că intervalul de răspuns al echipajului a fost mic. ”S-a ajuns în timp util”, a precizat Mateiciuc. ”Am parcurs 30 de kilometri pe carosabil umed şi cu ceaţă în aproximativ 20 de minute”, explică Nicuşor Curteanu, medicul de pe ambulanţă.

“Săreau ca leoparzii”

Cu toate acestea, echipajul de pe ambulanţă a fost întâmpinat la destinaţie cu pietre şi cu înjurături. Rudele femeii pentru care a fost solicitată ambulanţa erau nemulţumite de intervalul de timp în care a ajuns autospeciala. Parbrizul a fost făcut ţăndări, iar caroseria - îndoită. ”Parcă erau sălbatici, drogaţi, nu ştiu ce se întâmplase. Unul a dat cu pumnul în parbriz. Altul a sărit gardul o dată şi apoi încă o dată înapoi. Ca leoparzii”, mărturiseşte, speriat, şoferul de pe ambulanţă.

Bătrâna a intrat în stop cardio-respirator

Echipajul medical s-a refugiat în maşină, fiind ameninţat de acelaşi grup de tineri. Medicul şi asistentele au sunat la Poliţie, iar atacatorii au fost prinşi de agenţi chiar în momentul în care loveau ambulanţa. În timp ce rudele se răfuiau cu medicii şi aruncau cu bolovani în ambulanţă, femeia de 83 de ani pentru care a fost solicitată ambulanţă a murit, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Medicul nu a putut interveni la timp din cauza scandalului şi s-au pierdut secunde preţioase. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net