Şeful ANI reținut pentru 24 de ore. Miliarde de euro date pentru despăgubiri ilegale?

image
Au fost acordate sume uriașe, între 30,5 milioane lei și 108,9 milioane de lei

Horia Georgescu, șeful ANI. a fost reținut azi pentru 24 de ore și va fi dus pentru o noapte în arestul Poliției Capitalei.

UPDATE ora 14. Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate,Horia Georgescu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Georgescu avea mâinile încătuşate la spate.

S-au îmbogățit rapid. Au spus că au hemoroizi și fisuri anale, iar Autoritatea Națională pentru Retrocedarea Proprietăților (ANRP) au aprobat cu prioritate dosarul de despăgubire. Sunt 2.200 de dosare care au fost astfel soluționate, iar Guvernul spune că s-au acordat miliarde de euro în acest fel.

Potrivit unui raport al corpului de control al premierului, peste 2.200 de dosare au fost aprobate cu prioritate de comisia ANRP pentru motive halucintante: depresie, colon iritabil, atacuri de panică sau osteoporoză. 

S-au acordat astfel miliarde de euro despăgubiri. 

În perioada 2008-2011, au fost acordate despăgubiri uriaşe, prin invocarea unor cazuri ”excepţionale”, dar fără documente care să ateste aceste afecțiuni ”grave”.

De acordarea despăgubirilor pentru dosare considerate excepţionale au fost şi cesionari de drepturi, cu sume cuprinse între 30,5 milioane lei şi 108,9 milioane lei.

UPDATE ORA 9.00

Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate a fost adus cu mandat la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Horia Georgescu este audiat într-un dosar care are legătură cu activitatea acestuia când se afla la conducerea ANRP, în Comisia de Stabilire a Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Click! spune

Șeful ANI, Horia Georgescu este un om bogat. Are o casă de 356 mp, două apartamente în Brașov și București, dar și o datorie de 250.000 euro către nașii săi, scrie Mediafax.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2014, şeful Agenției Naționale de Integritate (ANI) are un teren agricol în suprafaţă de 2,5 hectare în Lehliu, judeţul Călăraşi, un apartament de 140 mp în Braşov, , precum şi o casă tot în Braşov, în suprafaţă de 356 mp. Mai are un apartament în suprafaţă de 69,93 mp în Sectorul 1 al Capitalei şi un autoturism Volskwagen, cumpărat în anul 2008.

El are un cont curent de 3.310,77 de lei, iar la capitolul ”datorii”, şi mai multe carduri de credit cu valori de 25.200 de lei, 26.000 de lei, 10.000 de lei şi 56.645 de euro.

Horia Georgescu declară și un împrumut de 250.000 de euro.

Click! spune

Fosta șefă a mascaților, Alina Bica, este și ea acuzată pentru fapte de corupție din vremea când era membru în Comisia de Stabilire a Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilo

Iată câteva exemple, prezentate de Guvern:

image
Au fost acordate sume uriașe, între 30,5 milioane lei și 108,9 milioane de lei
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
gabriela cristea
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
produse alimente jpeg
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Faezeh Hashemi fiica unui fost președinte iranian FOTO AFP
image
image
image
image
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg