Şeful Gărzii de Mediu, despre voluntarii care au curăţat lacul Beliş: "Primăria nu a vrut să-i ajute, e ruşinos!"

image
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a declarat că Primăria localităţii unde se află Lacul Beliş nu i-a ajutat deloc pe voluntarii care au curăţat locul

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, dezvăluie că Primăria localităţii unde se află lacul Beliş, din Parcul Natural Apuseni, nu a făcut nimic pentru a-i sprijini pe activiştii de mediu care au scos de pe luciul apei 3.500 de saci cu deşeuri, deşi autorităţile locale fuseseră anunţate cu trei săptămâni înainte de acţiunea de ecologizare a lacului.

Octavian Berceanu a afirmat, marţi seară, într-o emisiune televizată, că primăria localităţii Fântânele a fost înştiinţată cu trei săptămâni înainte de acţiunea de ecologizare, de către activiştii de mediu, care au cerut ajutorul autorităţilor locale pentru igienizarea lacului Beliş din Parcul Natural Apuseni, însă autorităţile locale nu s-au implicat cu nimic în acţiunea în urma căreia au fost colectaţi 3.500 de saci cu deşeuri. 

 "Doar că Primăria nu a făcut nimic să-i ajute. Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă la nivel naţional nişte bani să facă igienizarea locaţiei respective. Absolut  deloc nu au vrut să-i ajute, e ruşinos! Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă bani, să cumpere saci, să se deplaseze, să se organizeze, au adus bani de acasă ca să facă lucrul ăsta, să igienizeze locul respectiv, iar primăria a stat imună la orice emoţie venită din partea a sute de voluntari care au ajutat acolo. Nu găseşti ceva similar în Europa, nu am auzit să se întâmple ceva similar în Europa, o primărie înconjurată de sute de voluntari care vin să facă curat pe teritoriul tău, cu ONG-uri, cu oameni care scot bani din buzunar - puteau să meargă oriunde în weekend-ul ăla, oriunde şi au venit să facă curat - iar Primăria a pus mâinile pe piept şi a spus: «foarte frumos, ne place, mai veniţi pe la noi!». E inadmisibil aşa ceva”, a afirmat comisarul şef al Gărzii de Mediu, la Digi 24. 

 Berceanu consideră că legislaţia trebuie "regândită" şi că trebuie aplicate sancţiuni acelor edili care "nu au nici cea mai mică durere cu ceea ce se întâmplă în comunitate”.

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
colaj mormant elisabeta a II-a
cub anca pandrea png
image png
kate middleton
hot mascat jpeg
Oana Ionita in spital  jpg
Melania şi Donald Trump
albina pexels com jpg
Gazprom FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Melania şi Donald Trump
poluare matasari Foto
michelle si barack obama
kate middleton
dureri menstruale
Prinţul Charles şi Camilla au participat la un festival bavarez şi au ciocnit o halbă de bere în onoarea celui mai nou membru al familiei, Archie Harrison  jpeg