Şeful ISJ Tulcea şi doi profesori, trimişi în judecată pentru fraudă la bac

elevi teze bac ii 95994600 jpeg
Subiecte Geografie Bac 2015. Elevii au susţinut ultima probă a examenuluiFoto Click!

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea, Dumitru Damian, preşedinte al comisiei judeţene de bacalaureat în august 2014, a fost trimis în judecată de DNA. El este acuzat că împreună cu doi profesori, au aranjat ca o elevă să primească nota 8 la geografie. Potrivit corespondentului Mediafax, care citează surse apropiate anchetei, copilul a lăsat în lucrare semne distinctive pentru a fi recunoscută de profesori

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dumitru Damian, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea şi preşedinte al Comisiei judeţene de examen Tulcea, la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, Mariana Costache, profesor corector în cadrul examenului de bacalaureat - sesiunea august 2014, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, şi Gianina Samoilă, profesor corector, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Mariana Costache a mai fost trimisă în judecată într-un dosar de fraudă la bacalaureat, instrumentat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 30 august 2014, Damian, în calitate de şef al ISJ Tulcea, încălcând-şi atribuţiunile de serviciu de preşedinte al Comisiei judeţene de examen Tulcea, a determinat-o pe Mariana Costache, profesor corector la geografie, să acorde nota 8 pentru lucrarea unei candidate, persoană care inserase în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoaşterea identităţii sale.

Aceeaşi solicitare a lui Damian a ajuns şi la cunoştinţa Gianinei Samoilă, primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în aşa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8, spun anchetatorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.

Pe 16 ianuarie, patru profesori din Tulcea, printre care şi Mariana Costache, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, după ce au primit sume cuprinse între 400 şi 1.500 de euro, pentru fraudarea bacalaureatului.

Astfel, au fost trimişi în judecată Ovidiu Târlogeanu şi Dorel Ţigău, ambii în stare de arest preventiv, şi Cornelia Bacalu şi Mariana Costache, în arest la domiciliu. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Tulcea.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii tulceni, în perioada iunie - august 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei patru, fiind profesori în municipiul Tulcea, au primit şi au acceptat promisiunea oferirii unor sume de bani cuprinse între 400 şi 1.500 de euro, de la diferite persoane, pentru a-şi exercita influenţa şi a oferi mită, direct sau prin intermediari, profesorilor evaluatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Probele la care ar fi trebuit să fie făcute intervenţiile au fost Matematică, Biologie, Română şi Fizică, în scopul supraevaluării lucrărilor unor elevi în care au fost inserate semne distinctive de recunoaştere

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Maxim
Sorin Cîmpeanu FOTO gov.ro
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png