Șeful laboratorului de Boli Infecţioase, despre posibilitatea revenirii la starea de urgență: „Sigur ne îndreptăm către un vârf”

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Șeful laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, Alexandru Rafila, a declarat nu exclude ca România să revină la starea de urgență, explicând că ne îndreptăm către un vârf al îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Întrebat luni, 27 iulie, în cadrul unui interviu pentru SportMedia.ro, dacă există riscul ca România să revină la starea de urgență, Alexandru Rafila a recunoscut că această variantă este luată în calcul de autoritățile sanitare.

„Sigur că riscul există, sper să nu fie nevoie și măcar anumite zone din țară care nu sunt afectate sau sunt puțin afectate să le păstram funcționale, pentru că funcționarea economiei este esențială pentru sustenabilitatea sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

Profesoru Alexandru Rafila, despre situația îmbolnăvirilor din țara noastră

„În zonele unde nu avem cazuri sau sunt foarte puține, este esențială menținerea acestui status ca să ai resurse umane pentru realocare în caz de nevoie și să ai capacitate de tratament al pacienților infectați COVID din zonele grav afectate”, a adăugat președintele Societății de Microbiologie. 

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a mai precizat că țara noastră se îndreaptă către un vârf al cazurilor de infectări cu COVID-19, însă nu poate preciza cât de mare va fi acesta și când va fi atins.

„Sigur ne îndreptam către un vârf. Problema este unde va fi el, când va fi platoul și când va începe descreșterea, ceea ce se poate întâmpla doar dacă într-adevăr vom lua niște măsuri organizatorice și vom convinge populația că singura soluție pentru limitarea transmiterii ține de comportamentul individual și de respectarea măsurilor de protecție. Acestea sunt cele două tipuri de elemente de care depinde evoluția situației”, a mai spus doctorul Rafila.

În ceea ce privește situația actuală, Alexandru Rafila a precizat că “este foarte serioasă. Asistăm la o creștere a numărului de persoane infectate și avem în jur de 17.000 de cazuri active în acest moment. Numărul celor internați în secțiile ATI, exclusiv pentru COVID, a depășit 350 și capacitatea e foarte aproape de limită, mai ales în zonele cu multe cazuri”.

Numărul celor internați în secțiile ATI, exclusiv pentru Covid, a depășit 350 și capacitatea e foarte aproape de limită, mai ales în zonele cu multe cazuri.

Conform cifrelor furnizate de Centrul European de Control al Bolilor, România e pe primul loc în UE, cu excepția Luxemburg.

Prof. Rafila a menţionat că există aproape „800 de paturi ATI la nivel național pentru pacienții COVID, din care 351 sunt ocupate".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net