Senatorul Vasile Ilea l-a prins pe tatăl păstrăvilor!

Ultima actualizare:

    Politicianul spune că s-a chinuit timp de patru ore ca să scoată peştele din lacFoto: Ilea Vasile / Facebook
Politicianul spune că s-a chinuit timp de patru ore ca să scoată peştele din lacFoto: Ilea Vasile / Facebook

Captură impresionantă! Senatorul clujean Vasile Ilea a prins un păstrăv curcubeu, lung de aproximativ un metru, în apele Lacului Tarniţa din Munţii Apuseni. Politicianul susţine că s-a luptat aproape patru ore pentru a scoate peştele la suprafaţă. La final, când păstrăvul a obosit, senatorul a fost nevoit să sară în apă, pentru a-l putea captura.

Isprava senatorului care a trecut de la PSD la Pro România i-a lăsat fără cuvinte pe ceilalţi pescari aflaţi în zonă. Interesant este că peştele a fost prins după ce, de o bună perioadă de timp, pe lac a fost interzisă navigaţia cu motoare polunate, arată apuseni.info.

Potrivit specialiştilor, păstrăvul curcubeu are o lungime de 25 – 30 de centimetri şi are o greutate de 0,8 - 1,6 kilograme. Peştele ajunge extrem de rar la o lungime între 50 şi 90 de centimetri şi la o greutate de 15 kilograme.

Lacul Tarniţa, unde a fost pescuit păstrăvul de un metru, se găseşte între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău, la vest de Cluj - Napoca. Lacul are o lungime de peste 8 kilomteri şi o adâncime maximă de 70 de metri, fiind una din cele mai apreciate zone turistice din judeţul Cluj. De-a lungul timpului, aici au mai fost pescuiţi peşti mari. Localnicii spun că apele adânci ale Lacului Tarniţa ar ascunde peşti impresionanţi, adevăraţi monştri, care sunt foarte rar văzuţi sau prinşi de pescari.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net