Serbările în afara şcolii, doar după verificarea spaţiilor

Ultima actualizare:

    ”Balul bobocilor” va fi organizat cu întârziere în această toamnă
”Balul bobocilor” va fi organizat cu întârziere în această toamnă

Este perioada când școlile organizează ”Balul bobocilor” în diverse locații și cu artiști care să îi distreze pe elevi. În Capitală, s-au impus reguli foarte stricte și toate astfel de evenimente au fost sistate pentru moment.

Un elev de 15 ani, Ștefan Andrei Hamed, de 15 ani, a sfârșit în chinuri cumplite, în incendiul din Cluc Colectiv, alți trei liceeni sunt în spital cu răni severe. Pentru ca așa ceva să nu se mai repete, toate serbările școlare în afara unității de învățământ au fost suspendate și s-au impus reguli stricte.

”Activităţile şi manifestările cultural artistice care presupun participarea unui număr mai mare de elevi, cum ar fi baluri ale bobocilor şi absolvenţilor, serbări şcolare, spectacole, programate a se desfăşura în alte locaţii, cluburi, discoteci, localuri de alimentaţie, vor fi organizate cu respectarea unor reguli foarte clare care să asigure securitatea elevilor”, a declarat pentru Click! Marian Banu, de la Inspectoratul Școlar București (ISMB).

Directorii au obligaţia de a controla personal locaţiile unde este programată activitatea, decoraţiunile, cât şi avizele de funcţionare, autorizaţie PSI (de prevenirea și stingerea incendiilor), aviz de la direcţiile de sănătate publică. Evenimentul nu poate avea loc dacă nu sunt aprobate de consiliul de administraţie școlii şi fără acordul scris al părinţilor elevilor participanţi.

”Fiecare părinte trebuie să își dea acordul scris pentru ca elevul să poată participa. Părintele trebuie informat unde se va petrece evenimentul, cât stă copilul acolo și la ce oră va pleca”, a explicat pentru Click! Marian Banu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1788542351 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sacalul criminal constanta jpg
derya jpg
castel scotia de vanzare jpg
t16 actu 2 25col vita de vie jpeg
foto1 reporter click! si black alien jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa de sud acoperita de zapada jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net