Serviciile de medicin─â legal─â nu mai au voie s─â verifice virginitatea f─âr─â OK de la poli╚Ťie

Solicitarea de certificate de virginitate pentru fete ╚Öi femei contra cost nu mai este posibil─â din 15 iunie dec├ót cu o condi╚Ťie: ok-ul organelor de poli╚Ťie. Decizia a fost luat─â de Consiliul Superior de Medicin─â Legal─â ╚Öi trasnmis─â tuturor serviciilor IML din ╚Ťar─â. Primul care a aplicat decizia este IML Bucure╚Öti, urmat ├«n avalan╚Ö─â de celelalte servicii din ╚Ťar─â. Click! c─â spune ce a stat ├«n spatele acestei decizii

gethumb details php jpg
Adio analize de virginitate pentru ÔÇŁlini╚ÖteaÔÇŁ familiei. Foto:ziaruldeiasi.ro

Certificatul de virginitate solicitat ├«n schimbul unei taxe doar din ÔÇŁcuriozitateaÔÇŁ sau pentru ÔÇŁlini╚ÖteaÔÇŁ p─ârintelui nu se va mai elibera dec├ót dup─â ce p─ârin╚Ťii prezint─â o dovad─â c─â au anun╚Ťat ├«nt├ói poli╚Ťia. M─âsura a fost luat─â pentru a opri afluxul de acte sexuale ├«ntre minori pedepsite de lege ╚Öi mu╚Öamalizate cu ├«mp─âcarea p─âr╚Ťilor ╚Öi pentru a degreva serviciile. 

Cum sun─â ordinul trimis serviciilor de medicin─â legal─â 

ÔÇŁ Examinarea medico-legal─â a minorilor ├«n cazul suspiciunilor unor infrac╚Ťiuni contra libert─â╚Ťii ╚Öi integrit─â╚Ťii sexuale, av├ónd ca victime persoane minore, se efectueaz─â numai la solicitarea organelor judiciare 

Medicii legi╚Öti vor anun╚Ťa de ├«ndat─â organele judiciare ├«n cazul ├«n care sunt solicitate de c─âtre persoanele fizice s─â realizeze examin─âri medico-legale ale minorilor ├«n cazul suspiciunilor unor infrac╚Ťiuni contra libert─â╚Ťii ╚Öi integrit─â╚Ťii sexuale.  

Dac─â poli╚Ťia constat─â indicii de comitere a unei fapte penale (viol, act sexual cu minor, agresiune sexual─â etc.) ╚Öi doar ├«n aceast─â situa╚Ťie, s-ar putea ajunge la o examinare medico-legal─â a persoanei, ├«n urma solicit─ârii organului de cercetare penal─âÔÇŁ, se arat─â ├«n documentul trimis de Consiliul Superior de Medicin─â Legal─â la cererea Ministerului Familiei condus de PSD-ista Gabriela Firea. 

Ce a declarat despre decizie ministrul Familiei

Decizia era luat─â ├«n februarie dar aplicarea ei a fost tergiversat─â p├ón─â acum, c├ónd la ini╚Ťiativa Gabrielei Firea, ╚Öefa nou ├«nfiin╚Ťatului minister al Familiei, IML Bucure╚Öti a fost prima institu╚Ťie care a decis s─â o aplice.

ÔÇŁM─â bucur─â decizia Institutului Na┼úional de Medicin─â Legal─â ÔÇŁMina MinoviciÔÇŁ de a opri practica test─ârii virginit─â┼úii tinerelor, la cererea familiei! Era de neacceptat acest abuz fizic ┼či emo┼úional, p├ón─â la urm─â o form─â de discriminare de gen.

Prin dispozi┼úia prof.univ.dr. Cristian Curc─â, director general ├«n cadrul Institutului Na┼úional de Medicin─â Legal─â ÔÇŁMina MinoviciÔÇŁ, a fost interzis─â testarea virginit─â┼úii la cerere ┼či eliberarea unor certificate privind ÔÇ×integritateaÔÇŁ unei tinere. Sigur c─â vor exista ├«n continuare controale medicale de specialitate acolo unde exist─â suspiciunile unui viol, dar doar la solicitarea institu┼úiilor abilitateÔÇŁ, a scris ministrul Firea pe Facebook.

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula