Sfântul Ștefan. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru cei dragi

Mesaje și urări de Sfântul Ștefan. Sfântul Ștefan este sărbătorit în fiecare an la 27 decembrie, iar cei care îi poartă numele primesc felicitări și urări de la mulți ani. Numele Sfântului Arhidiacon Ştefan este purtat de peste 400.000 de români. Iată 10 mesaje pe care să le trimiți celor apropiați cu ocazia onomasticii.

image

Cine este Sfântul Sfântul Ștefan

Sfântul Ştefan este considerat primul care a vestit şi a mărturisit credinţa în Iisus Hristos, iar pentru aceasta a fost ucis cu pietre. 

De origine iudeu, Sfântul Apostol şi Arhidiacon Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi de către Sfinţii Apostoli din Ierusalim. Sfântul Ştefan a ajutat la împărţirea zilnică a bunurilor, în special a hranei. El s-a bucurat de întâietate în rândul diaconilor, fiind socotit arhidiacon. Numele său este însă de origine greacă, însemnând "coroană", scrie News.ro.

Sfântul Ştefan era un bun cunoscător al Vechiului Testament, precum şi al învăţăturilor lui Iisus Hristos. El a fost judecat de Sinedriu pentru  blasfemie la adresa lui Moise şi a lui Dumnezeu.

Sfântul Ştefan a fost scos afară din cetate şi omorât cu pietre, devenind astfel primul martir creştin. În timp ce era ucis, el a cerut iertare pentru cei care îl omorau. Potrivit tradiţiei, trupul său a fost înmormântat într-o peşteră de Gamaliel.

Tradiții de Sfântul Ștefan

Potrivit tradiţiei, persoanele cu probleme de sănătate trebuie să aducă în casă, în ziua Sfântului Ştefan, o icoană a acestuia. De altfel, se consideră că icoana Sfântului Ştefan este bine să fie dăruită pentru sporul casei şi pentru sănătate, iar persoanele care sunt certate să se împace.

Acum, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului, apoi se împart copiilor săraci.

De asemenea, de Sfântul Ştefan se prepară şi se împart mucenici cu miere şi cu nucă, care amintesc de moartea mucenicească a Apostolului Ştefan.

Mesaje și urări de Sfântul Ștefan

„Azi, de ziua numelui, îți urez să fii iubit și să ai parte de tot ce îți dorești! La mulți ani!”

„Felicitări, dragul meu, cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și să ai parte numai de bucurii și împliniri! La mulți ani!”

„Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succes, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani”

Fie ca din această zi sfântă în drumul lin al vieții să-ți răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul mereu curat și toate dorințele să ți se împlinească!”

„La mulți ani! Sfântul Ștefan să te călăuzească mereu!”

„Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă și împlinirea tuturor dorințelor!”

„Sfântul Ștefan, al cărui nume îl porți, să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace și să nu lase niciodată speranța să se stingă în sufletul tău! La mulți ani!”

„Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, Să ai în viață numai flori, noroc și bucurie! La mulți ani!”

„Un ocean de sănătate, un munte de fericire, un camion cu bani și un sincer La mulți ani!”

„La mulți ani plini de sănătate, fericire și împliniri! Să ai parte de noroc, să zâmbești în fiecare zi, iar fiecare zi să-ți fie însorită!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net