Sfaturi pentru tranzacţii sigure în străinătate


    Atenţie când te conectezi la reţeaua Wi-Fi în străinătate! S-ar putea să nu fie sigură
Atenţie când te conectezi la reţeaua Wi-Fi în străinătate! S-ar putea să nu fie sigură

Românii care călătoresc în străinătate sunt sfătuiţi ca, atunci când realizează operaţiuni financiare pe internet, să folosească o reţea securizată, aflăm de pe siteul conso.ro. Aceste indicaţii vin după ce aproape un sfert (22%) dintre participanţii la un studiu au declarat că au pierdut bani în urma unor astfel de operaţiuni, iar 8% au reclamat compromiterea datelor de pe card.

„Nu este de mirare că turiştii devin victimele infracţionalităţii cibernetice. 82% se conectează la wi-fi oriunde, atunci când sunt în străinătate, şi, folosind această conexiune potenţial riscantă, 61% dintre utilizatori fac tranzacţii bancare online, iar 55% fac cumpărături online”, susţin realizatorii studiului Kaspersky Lab.

18% dintre utilizatori nu se protejează

Potrivit documentului, fără o protecţie corespunzătoare, acest comportament expune utilizatorii şi banii lor unui risc inutil. Cu toate acestea, s-a constatat că numai 34% dintre utilizatorii chestionaţi folosesc o reţea securizată (VPN – reţea virtuală privată) atunci când se conectează la o reţea public wi-fi, în timp ce 18% spun că nu fac nimic pentru a se proteja. “În lumea din ziua de azi, permanent conectată, putem călători uşor, în interes de serviciu sau personal, şi rămânem conectaţi. Această capacitate ne aduce oportunităţi incredibile, dar ne expune şi la pericole, dacă nu avem grijă. Este foarte simplu să ne conectăm la o reţea wi-fi potenţial nesigură, decât să ne păstrăm obiceiurile normale privind serviciile de online banking sau cumpărăturile online, fără să ne gândim la consecinţe. În timpul vacanţelor, le recomandăm turiştilor să fie mai precauţi, să se gândească de două ori la activităţile online pe care le au în străinătate şi să ia măsuri pentru a-şi proteja banii”, a declarat David Emm, principal security researcher la Kaspersky Lab. Oamenii cunosc pericolele, dar speră să nu păţească nimic  

Astfel, pentru a nu pierde bani, utilizatorii ar trebui să se comporte prudent atunci când se află în afara ţării, să fi atenţi unde le sunt cardurile, să se conecteze la internet cu ajutorul VPN-ului şi să folosească o soluţie eficientă, care le permite să introducă informaţii financiare şi să facă tranzacţii pe orice site bancar sau de e-commerce, într-o manieră sigură, se mai arată în documentul citat.

Oricum, cel puţin teoretic, utilizatorii sunt conştienţi de pericolele la care se expun atunci când realizează tranzacţii în străinătate. Studiul a arătat că 45% dintre persoanele care călătoresc, fie în scop turistic, fie cu afaceri, sunt de părere că pierderea banilor este una dintre principalele trei ameninţări cu care se pot confrunta în străinătate, iar compromiterea cardului este plasată în top 3 ameninţări de către 35% dintre utilizatori.

În schimb, este mai mic numărul celor care au menţionat infectarea dispozitivului (11%) sau fauda online (20%) printre primele trei motive de îngrijorare atunci când călătoresc. Pe de altă parte 18% dintre participanţi susţin că au fost victimele infracţionalităţii cibernetice atunci când se aflau în afara ţării.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
4 front doctorita spagara jpg
cub iuliana marciuc png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
cub morris png
cub isabela onoriu png
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg