Shakira şi Opilion au înlocuit zebra sinucigaşă la Zoo

Ultima actualizare:

    Shakira şi Opilion vor face deliciul copiilor veniţi în vizită la ZooFoto: "Adevărul"
Shakira şi Opilion vor face deliciul copiilor veniţi în vizită la ZooFoto: "Adevărul"

Gata, au sosit! Două locatare noi pot fi vizitate la grădina zoologică din Timişoara: zebrele Shakira şi Opilion. Cele două mamifere au ajuns în oraşul din vestul ţării la trei ani după un episod trist. În 2013, zebra Keimoes se înecase în heleşteul din incinta grădinii zoologice.

Cumpărate din Germania, de la un circ din Bonn, zebrele Shakira şi Opilion vor umple golul lăsat acum trei ani de ghinionista Keimoes. Primăria Timişoara primise zebra cadou de la o grădină zoologică din Liberec (Cehia) şi edilul Nicolae Robu a prezentat simpaticul animal în faţa presei. Pentru că nu apucase să se acomodeze cu noul habitat, zebra s-a speriat şi a luat-o la goană, câzând în heleşteul din incinta grădinii zoologice. Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu, a sărit în apă ca să salveze erbivorul, dar lovit de animalul aflat în agonie a juns la spital. Despre zebra care s-a înecat, primarul Nicolae Robu avea să spună că era “hăbăucă”, scrie adevarul.ro.

"Sunt bucuros"

Acum, Adrian Bere se află în al nouălea cer. “După trei ani de la acel eveniment nefericit, în care a murit zebra primită din Cehia, pot să spun că în sfârşit sunt bucuros. Chiar dacă am trecut printr-un eşec, am mers mai departe”, zâmbeşte Adrian Bere. Cele două zebre au crescut la circ, alături de o antilopă eland. Toate cele trei animale au fost achiziţionate de compania Continental Automotive Product din Timişoara, care le-a oferit grădinii zoologice.  De această dată, pentru a evita stresul animalelor, foarte puţină lume a ştiut despre aducerea lor la Timişoara, în urmă cu două luni. “Am construit şi un habitat complet nou, realizat pe structura vechii construcţii”, spune Adrian Bere. “Au padocuri spaţioase, cu dotări moderne, ventilaţie, iluminare şi încălzire pe timpul iernii. Nu am dorit să despărţim zebrele de antilopă, pentru că au stat împreună şi la circul din Bonn”, adaugă şeful Direcţiei de Mediu.  

Două zebre şi o antilopă, 15.500 de euro

Cele două zebre, o femelă şi un mascul, au fost botezate de nemţi Shakira şi Opilion. Femela are doi ani şi jumătate, iar masculul - şase ani. Preţul unei zebre poate ajunge şi la 15.000 euro, însă cele două animale au fost cumpărate de Continental cu 6.000 de euro fiecare.  Antilopa, un mascul de trei ani, se numeşte Mumufesa şi a costat 3.500 de euro. “Zebra are cea mai puternică lovitură de copită. Poate crăpa capul unui leu dintr-o singură lovitură”, avertizează Adrian Bere. 

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net