Şi-a înecat fetiţa de 4 ani în cadă

14 martie 2018
article img
Educatoarea Oana Neţ părea o mamă grijulie şi nimic nu prevestea nenorocirea

Eveniment terifiant la Timişoara! Oana Neţ, educatoare la grădiniţa din satul Murani, e acuzată că şi-a ucis fiica, de 4 ani, ca să se răzbune în urma certurilor cu soţul. Femeia în vârstă de 39 de ani ar fi înecat-o pe micuţă în cadă, apoi ar fi încercat să se sinucidă. Educatoarea şi-a tăiat venele şi a băut erbicid, fiind dusă la spital.

Timişoara este în stare de şoc după o crimă comisă marţi seară, pe strada Tibrului din cartierul Ronaţ! O femeie a cărei profesie are drept fundament dragostea pentru micuţi şi-ar fi omorât copila de 4 ani. Oana Neţ, educatoare la grădiniţa din satul Murani (comuna Pişchia), e acuzată că, după o ceartă cu soţul ei, ar fi ales o modalitate îngrozitoare de a se răzbuna. Femeia de 39 de ani şi-ar fi înecat fiica în cada de baie. Străbunica fetiţei se afla în casă, dar nu a auzit nimic. După decesul micuţei, educatoarea a anunţat autorităţile.

„Din probele administrate până în prezent rezultă bănuiala rezonabilă că, în data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, suspecta Neţ Oana – Răzvana a ucis-o prin înecare pe fiica sa minoră, în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situată în localitatea Timişoara, victima decedând prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. “În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale. Ulterior comiterii faptei, suspecta a încercat să se sinucidă prin tăieturi superficiale la nivelul braţelor şi prin ingerarea unei substanţe toxice”, mai spun procurorii.

După ce a stat peste noapte la Spitalul Judeţean din Timişoara, medicii au decis că educatoarea este în afara oricărui pericol şi poate fi externată. Sub escortă, Oana Neţ a fost dusă la audieri, urmând a fi reţinută şi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Femeia a absolvit Şcoala de Arte şi lucrează în învăţământ de 15 ani, fără să fi avut vreodată probleme de comportament. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, Oana Neţ îşi luase concediu fără plată pentru a-şi căuta un loc de muncă mai bine plătit în Timişoara, de unde făcea naveta la Murani. Diana Urzică, directoarea şcolii din Pişchia, în subordinea căreia se află grădiniţa la care preda Oana Neţ, a declarat, la 12 ore de la tragedie, că încă este în stare de şoc. „Provine dintr-o familie de oameni gospodari. Toţi cei cinci fraţi sunt intelectuali. Mama este învăţătoare, tatăl este un om gospodar, muncitor”, povesteşte directoarea. 

Ultima testare psihologică, acum şase ani

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a dezvăluit că Oana Neţ a fost testată psihologic ultima dată în anul 2012, când la nivel naţional s-a luat decizia eliminării testărilor de acest fel. La fel ca toţi angajaţii şcolii, educatoarea a efectuat, în octombrie 2017, controlul periodic pentru Medicina Muncii. „În cadrul controlului sunt nişte întrebări care să descopere o posibilă tulburare. Medicii se bazează pe faptul că o depresie se vede”, adaugă directoarea Diana Urzică.