Siamezele născute de Crăciun, în stare gravă!

simeon stalpnicul png

S-au grăbit să vină pe lume, însă viaţa lor atârnă de un fir de aţă. Cântăresc împreună mai puţin de 3 kilograme, sunt unite pe torace şi abdomen şi împart acelaşi ficat. Fetiţele siameze născute în a doua zi de Crăciun sunt în stare gravă, spun medicii care le au în grijă.

Siamezele născute la Piteşti au venit pe lume prematur, după 35 de săptămâni de sarcină şi cântăresc împreună 2,8 kilograme.

Mama lor, o tânără de 21 de ani din Mioveni, a născut pe cale naturală, prezentându-se la spital când intrase deja în travaliu.

Medicul neonatolog care s-a ocupat de fetiţe, dr. Corina Matei spune că siamezele sunt unite în zona toracelui şi a abdomenului şi împart ficatul, posibil şi alte organe. Pentru mai multe investigaţii, siamezele au fost trimise, luni seara, la Grigore Alexandrescu".

"Investigaţiile sunt la început, dumnealor vor face mult mai multe ca să ştie date mai precise. Eu, la primul examen, am ascultat două inimioare", a declarat dr. neonatolog Corina Matei.

Medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" care le au în grijă au declarat că fetiţele sunt internate la secţia de Terapie Intensivă Neonatologie, iar starea lor este stabilă, dar gravă.

„Fetiţele suferă de o malformaţie cardiacă şi hepatică. Una dintre siameze e în stare mai gravă, are şi greutate foarte mică. Ea are şi probleme cu rinichii. Vom face investigaţii minuţioase, care pot dura între 6 luni şi un an. De asemenea, ne vom consulta cu colegii din străinătate care au avut cazuri similare", a declarat Şeful secţiei ATI, dr. Florin Rusu.

2003- Anastasia şi Tatiana, unite în zona capului

Siamezele au venit pe lume în 2003, la Roma, din părinţi români. Tatăl, Alin Dogaru, şi mama, Claudia, asistentă medicală, au ştiut că gemenele erau unite în zona capului încă de când sarcina avea 19 săptămâni, dar au luat hotărârea de a nu renunţa la ele.

La un an de la naşterea fetelor, Ana şi Tati, familia a plecat în America, în speranţa că specialiştii de acolo vor reuşi să le separe. În 2007, medicii de la spitalul din Cleveland stabiliseră că vor separa fetiţele printr-o procedură complexă, în patru etape.

După eşecul de atunci, familia a încercat să le asigure fetelor o existenţă cât mai firească: merg la şcoală, se joacă şi înoată. Acum, ele au intrat în programul unei echipe mixte din Chicago, care crede că în curând operaţia de separare va fi posibilă.

1982- Lina şi Gherghina, separate în Elveţia

Cazul siamezelor Lina şi Gherghina a făcut înconjurul lumii în 1982. La şase luni de la naştere, fetele au avut parte de şansa vieţii lor: minunea s-a întâmplat în Lausanne, Elveţia, unde o echipă de 28 de medici s-a chinuit timp de zece ore pentru a le separa pe fete.

simeon stalpnicul png

În februarie 1983, Lina şi Gherghina se năşteau din nou. Cazul lor a fost al treilea caz din lume ca gravitate, cu o operaţie de separare care a reuşit complet. Acum fetele trăiesc la mii de kilometri una de cealaltă. Lina locuieşte în Spania, iar Gherghina stă într-un sat din Oltenia, s-a căsătorit şi are doi copii.

anamaria prodan si ionela prodan
kate middleton
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
image png
cub anca pandrea png
Xiu Fang Ke jpg
harta sud-est ucraina cu regiunea Donbas, lugansk, donețk și severodonețk shutterstock
image
image
image
image
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
atac cinernetic hacker jpeg
Printesa Charlene de Monaco FOTO EPA-EFE
Anastasia Radzinskaya jpg