Sindicaliștii atrag atenția. ”Se poate ajunge la un dezastru de proporții”. Hidroelectrica interzice accesul fără certificat verde pentru mentenanță

Ultima actualizare:

    Cristinel Popescu, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv, susține că Hidrolectrica ar putea genera o criză în sectorul energetic
Cristinel Popescu, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv, susține că Hidrolectrica ar putea genera o criză în sectorul energetic

E scandal pe certificatul verde. Sindicaliștii de la Cartel Alfa anunță că Hidroelectrica interzice accesul personalului care asigura mentenanța instalațiilor, dacă nu au documentul Covid. Astfel că atrag atenția că fără revizii ”se poate ajunge la un dezastru de proporții”.

Accesul persoanelor în instituţiile publice, altele decât angajaţii, este condiţionat de prezentarea certificatului verde. Cei care nu-l dețin nu intră.

În această situație sunt și cei care asigură mentenanța la Hidroelectrica. Ei nu sunt angajați ai companiei, activitatea fiind asigurată prin servicii subcontractate firme - SSH Hidroserv SA.

”Regulile adoptate prin prelungirea stării de alertă au creat în practică situaţii stranii, discriminatorii şi greu de pus în aplicare. Aplicarea ei poate conduce la disfuncţionalităţi majore, posibile avarii şi, în contextul energetic naţional, la un dezastru de proporţii. Acest fapt duce la scăderea siguranţei în funcţionare a hidroagregatelor”, au anunțat sindicaliștii de la Cartel Alfa.

Ei mai spun că Hidroelectrica este și așa într-o situație destul de gravă, din cauza faptului că foarte multe instalaţii fiind vechi şi cu probleme.

Sindicaliștii: ”Interdicția pune în pericol propriile instalaţii şi chiar siguranţa sectorului energetic”

„Prin interdicţia Hidroserv de a presta lucrările de mentenanţă, pe de o parte Hidroelectrica agravează situaţia de insolvenţă a Hidroserv ducând-o spre faliment, dar pune în pericol chiar propriile instalaţii şi chiar siguranţa sectorului energetic. În condiţiile în care, cu inconştienţă, au fost inchise majoritatea producatorilor pe combustibili fosili, România ajungând să importe şi 2.600 MWh, adică capacitatea maximă de import, oprirea hidroagregatelor din Hidrolectrica este sinonimă cu un colaps al sistemului energetic naţional,” a declarat Cristinel Popescu, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv.

Astfel că cei de la Cartel Alfa cer de urgenţă modificarea cadrului normativ privind regulile din perioada stării de alertă pentru a debloca şi evita situaţiile care pun în pericol activitatea unor companii şi interesul public.

image
image
image
image
image
image
inghetata jpg
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
femeie jpg
Nivel scăzut de serotonină simptome jpeg
Rugăciune cu biblia. Foto Daniel Guță
Tineri telefon FOTO Shutterstock jpg