Sindicatele din educație îi cer sprijinul președintelui Iohannis

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Profesorii i-au trimis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis. Aceștia îi cer șefului statului să-și asume rolul de mediator în cadrul discuțiilor care vor avea loc între sindicate și autorități în vederea semnării unui Acord național privind sistemul educațional.

„Mâine, 5 iunie 2015, sărbătorim „Ziua Învățătorului“, o zi în care cu toții ar trebui să-i cinstim pe cei care ne-au pus pentru prima dată stiloul în mână, pe cei care și-au dedicat întreaga viață pentru a sculpta suflete și caractere. Cu această ocazie, domnule Președinte, avem rugămintea ca, în mesajul pe care îl veți adresa colegilor dumneavoastră, să vă asumați rolul de mediator, prevăzut de art. 80 din Constituția României și să fiți promotorul discuțiilor „între puterile statului ... şi între stat şi societate“, discuții care să conducă la semnarea unui Acord național privind sistemul educațional”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, Marius Nistor.

Președintele FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor
Președintele FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor

De asemenea, dascălii îi solicită președintelui ca, „așa cum ați inițiat și ați reușit să obțineți acordul partidelor politice în ceea ce privește Acordul politic de creștere a finanțării pentru Apărare”, să susțină și să medieze „un Acord pentru școala românească și o lege a educației flexibilă și modernă, care să ducă la debirocratizarea, depolitizarea și finanțarea corespunzătoare a sistemului”, se mai arată în scrisoare.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net