Site-ul Consiliului Judeţean Cluj, ţinta unui atac cibernetic. Specialiștii lucrează pentru recuperarea datelor

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, joi, ţinta unui atac cibernetic, specialiştii instituţiei lucrând pentru recuperarea datelor. Instituţia precizează că nu au fost afectate date cu caracter personal.

„Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021, victima unui atac cibernetic. Practic, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean. Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, a transmis, joi,  Consiliul Judeţean Cluj.

Sursa citată a explicat că toate datele publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

„Site-ul Consiliului Judeţean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal. Pentru un plus de siguranţă, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Judeţean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare. Fiind vorba despre o infracţiune, Consiliul Judeţean va sesiza instituţiile abilitate”, au mai transmis oficialii instituţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net