Situaţie de necrezut în Vrancea! Juma’ de stradă - la oraş, cealaltă - la ţară

image
Nicolae Gomolea locuieşte pe partea de la ţară a străzii şi se încălzeşte cu lemneFoto: adevarul.ro

Incredibil, dar adevărat! O stradă aflată la graniţa dintre oraşul Focşani şi comuna Goleşti are un statut special. Astfel, aceasta figurează de peste 50 de ani pe teritoriul administrativ a două localităţi: una urbană şi alta rurală. Cei de pe o parte a străzii sunt „orăşeni”, cei care locuiesc pe cealaltă parte sunt „săteni”.

Strada care e jumătate în oraş şi jumătate în comună se numeşte Mugur şi este locuită de aproximativ 200 de familii. Practic, localnicii de pe partea dreaptă au buletin de oraş, iar cei de pe stânga au statut de locuitori de la ţară.  Mai în glumă, mai în serios, cei de pe dreapta străzii spun despre cei de vizavi că sunt nişte „ţărani”. 

Ani la rând, oamenii de pe ambele părţi ale străzii au înfruntat neajunsurile provocate de starea drumului şi de problema utilităţilor, mai puţin valoarea impozitelor, duble la oraş faţă de cele practicate la Goleşti. Canalizarea, apa şi drumurile au fost rezolvate între timp, în cadrul unui proiect al Primăriei Focşani. 

image
Vecinii de pe partea de la oraş beneficiază de gaze şi plătesc mai puţin în timpul iernii

Totuşi, localnicii de pe partea care aparţine comunei Goleşti se simt discriminaţi faţă de vecinii de peste drum, din pricina faptului că nu au gaze naturale. De acest confort beneficiază de un an cei cu buletin de oraş. “Este ciudat că vecinul are gaze, iar noi - nu. Ni s-a explicat că localitatea Goleşti nu are fondurile disponibile pentru a ne pune şi nouă gaze, aşa cum a făcut Primăria Focşani pentru vecinii din partea de oraş. Aşa ne încălzim cu lemne, destul de costisitor”, spune Nicolae Gomolea, locuitor pe strada Mugur de la ţară, pentru adevărul.ro. Un alt localnic de pe Mugur de Goleşti povesteşte că astă - iarnă a cheltuit 6.700 de lei cu lemnele, în condiţiile în care vecinul său de vizavi a plătit de trei ori mai puţin. 

Tot pe strada Mugur, colectarea gunoiului menajer se face separat pentru localnicii de pe cele două părţi, cu firme şi tarife separate. „Singura diferenţă dintre noi, în afară de problema aceasta cu gazele,  este că mergem să ne plătim dările în locuri diferite. În rest, suntem vecini foarte buni şi ne înţelegem ca oamenii”, conchide Ion Petrescu, un alt locuitor de pe strada Mugur.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Gazprom FOTO Shutterstock
Mahdavikia jpg
image
image
image
image
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg