Şoc! Aici era «magazinul de copii». Zeci de studente au devenit mame pentru bani

simeon stalpnicul png

Zeci de studente au devenit mame, dar nu şi-au văzut vreodată copiii. Pentru bani. Primeau câte 600 de euro pentru ovocitele prelevate, într-o clinică particulară din Bucureşti. Medicii de aici le vindeau cuplurilor infertile, luând chiar şi 4.000 de euro. Până ieri, când poliţiştii le-au sistat activitatea.

11 medici, asistenţi medicali, embriologi şi manageri de unităţi medicale, români şi israelieni, au pus pe roţi o afacere de succes în Bucureşti.

Clinica Med New Life, specializată în fertilizare in vitro, ajuta contra cost cuplurile care nu puteau avea copii pe cale naturală. Numai că, pentru a avea materia primă, respectiv ovocitele, încălcau flagrant legea.

Personalul clinicii a fost dus la audieri

simeon stalpnicul png

Reprezentanţii clinicii racolau tinere, de regulă studente din provincie, cu situaţii materiale precare şi vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, cărora le dădeau între 600 şi 800 de euro pentru ovocitele prelevate. Mai departe, aceştia vindeau celulele umane cu 3.000 - 4.000 de euro cuplurilor care apelau la servicii de fertilizare în vitro, tot în această clinică.

Potrivit anchetatorilor, personalul de la Med New Life folosea frecvent aceeaşi donatoare pentru mai multe cupluri solicitante. Majoritatea familiilor care au apelat la astfel de servicii sunt din Israel şi au venit periodic în România, pentru inseminările artificiale. Întreg personalul clinicii a fost audiat de oamenii legii.

În 2009, medicii de la Sabyc au fost arestaţi

Cazul Med New Life nu este singular în ţara noastră. În 2009, medicii Harry Mironescu şi Yair Miron, precum şi Cecilia Borzea, care se ocupa cu relaţii cu clienţii la clinica Sabyc, din Capitală, au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de celule umane.

În schimbul a 800-1.000 de lei, Sabyc colecta ovocite de la femei de etnie romă şi le folosea la fertilizări in vitro. Clinica a realizat aproape 1.200 de fertilizări, după cum se precizează pe site-ul clinicii. De serviciile medicale oferite de Sabyc au beneficiat, contra unor sume între 10.000 şi 15.000 de euro, cel puţin câteva sute de cupluri mai ales din Israel şi Germania.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Madonna FOTO Instagram
 dmitri rogozin sursa facebook
image
image
image
image
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg