Șocant! 7 oameni au murit pentru că nu au avut bani să cumpere sânge. Asistentele au fost eliberate

Ultima actualizare:

    Personalul medical recolta sânge de la donatori și îl vindea
Personalul medical recolta sânge de la donatori și îl vindea

Informaţii șocante apar în cazul vânzării la negru a sângului provenit de la donatori. Mai multe persoane bolnave nu au primit sânge și au fost lăsate să moară. Asta pentru că nu au bani să-l cumpere.

UPDATE, ORA 13.20

Opt asistente de la Centrul de Transfuzii Ialomița au fost reținute ieri, azi, însă, judecătorii le-au eliberat. Acestea sunt cercetate sub control judiciar. În sala de judecată se află încă șefa centrului, care nu a primit deocamdată verdictul. Revenim cu amănunte.

Criminalii în halate albe sunt nouă angajați ai Centrului de Transfuzii Ialomița, despre care procurorii au probe că vindeau la negru sânge provenit de la donatori. Un flacon se dădea cu 50-100 de lei, iar dacă era vorba despre o grupă de sânge rară, prețul urca până la 200 de lei. Îl cumpărau bolnavii, care urau să se opereze. Cine nu a avut bani ca să-și procure „doza de viață” a murit, deși sângele este gratuit. Vorbim despre șapte oameni grav bolnavi care au plecat dintre noi pentru că nu li s-au făcut la timp transfuziile, susţin procurorii. Printre aceștia se află și o fetiță de 13 ani. Mascații au făcut ieri percheziiții și au ridicat nouă angajați. Șefa Centrului pentru Transfuzii Slobozia, Cristiana Stoian, cinci asistente au fost reținute, iar alte două au fost puse sub control judiciar în acest caz. Ele sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals intelectual, delapidare, şantaj şi instigare la fals.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
front marte 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net