Șocant! S-a surpat o stradă, în Eforie Sud

simeon stalpnicul png

O porțiune de circa 13 metri lungime din strada Gării din Eforie Sud s-a surpat în această dimineață. Problema a apărut din cauza eroziunii solului și a precipitațiilor din ultima perioadă, motiv pentru care traficul în zonă a fost restricționat.

Strada Gării din Eforie Sud a luat-o la vale.  Aleea s-a surpat pe o lungime de aproximativ 13 metri, iar pe o altă porţiune, de aproximativ 53 de metri, strada este lăsată, existânda o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 de centimetri, scrie observator.ro.

În zonă, funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeş aparţinând unei unități militare, un depozit de materiale şi 6-7 imobile locuite, susține Primăria. Autorităţile locale au decis restricţionarea circulaţiei în zona respectivă a autovehiculelor de peste 3 tone și jumătate.  Circulația se desfășoară pe o singură bandă.

În urma alunecării de teren, au intervenit și reprezentanţii Enel care au mutat un stâlp de reţea electrică.

Fondul de rezervă al Primăriei care poate fi utilizat în astfel de situații este de doar 40 de mii de lei, sumă care nu acoperă remedierea situației. Este și motivul pentru care autoritățile locale cer sprijin de la alte instituții.

Click! spune

În data de 26 octombrie 2016, primarul orașului Eforie, Robert Nicolae Șerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde a fost discutata situatia alunecarii de teren de pe str. Garii din Eforie Sud, care se întinde pe o lungime de aproximativ 13 m, iar o alta porţiune de aproximativ 53 de metri este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 cm, scrie presa locală.     

Din constatarea la faţa locului a reieşit faptul ca această situaţie se datorează eroziunii naturale a solulului în partea de est a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au cazut în ultima perioadă. Există riscul ca toata strada să se surpe, făcând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor la locuinţele riveranilor.

Problema de pe strada Gării din Eforie Sud a fost comunicata custodelui Lacului Techirghiol, respectiv Apele Române, precum şi Primăriei orașului Techirghiol.

pexels Horoscop 28 octombrie
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
foto1 bugetarib jpg
simona gherghe jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg