Șoferi români, lăsați fără un elicopter pe care îl transportau, pe o șosea din Germania

16 noiembrie 2021
article img
Remorca în care era transportat elicopterul românilor nu avea acte și nici număr de înmatriculare așa că a fost confiscatăFoto: facebook presseportal.de/stirileprotv.ro

Incident șocant pe o șosea din Germania, după ce polițiștii au observat o mașină cu doi români care tracta un elicopter, oprită pe banda de urgență. Cum românii nu aveau acte pentru remorcă, atât ea cât și elicopterul transportat au fost confiscate.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, pe drumul național B 83, între Hessisch Oldendorf și Fischbeck, când un echipaj a observat un ansamblu rutier format dintr-un autoturism Mercedes Sprinter și o remorcă pe care era transportat un elicopter.  

De ce a confiscat poliția remorca cu elicopterul  

Potrivit unui comunicat preluat preluat de pe siteul poliției germane presseportal.de de stiridiaspora.ro, ansamblul format dintr-un vehicul și un elicopter era parcat pe banda din dreapta a drumului principal, cu luminile de avarie aprinse. Din cauza unei defecțiuni tehnice, șoferul a fost nevoit să iasă de pe autostradă și să circule pe drum național. Polițiștii au mai constatat că remorca atașată microbuzului înmatriculat în România nu respecta regulile rutiere, adică nu avea număr de înmatriculare. Cei doi români de 29 și 38 de ani care conduceau altenativ microbuzul nu au putut prezenta nici asigurarea pentru remorcă, nici aprobarea oficială de circulație. Pentru aceste infracțiuni rutiere, potrivit legii germane, împotriva celor doi români a fost deschisă urmărirea penală. Din cauza lipsei documentelor pentru remorcă, nu a fost posibil să se clarifice dacă remorca a fost supraîncărcată. Remorca și elicopterul au fost luate cu două remorci diferite pentru a nu circula pe șosele germane fără acte. Cei doi români au plecat mai departe cu microbuzul, urmând să recuperee ulterior elicopterul 

Citiți și

Prăpăd într-o parcare din Germania: Un șofer român a avariat 6 mașini și a rănit 6 persoane

Cum păcălesc infractorii români șoferii de pe autostrăzile din Germania. Metodele ”leii vechi” și “cerșetorii de combustibil”