Șoferii păgubiți cu RCA la City Insurance pot depune dosarele de daună la Fondul de Garantare. Unde se trimit actele

image
Șoferii care ar fi trebuit să fie despăgubiți de City Insurance pot depune de dosarele daună la FGA

City Insurance a intrat în faliment, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras autorizația vineri, 17 septembrie. Reprezentanții Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) au anunțat că păgubiții care așteaptă să le fie reparate mașinile pe polițe RCA încheiate cu societatea pot depune de astăzi, 20 septembrie, dosarele. Unde se trimit actele.

FGA poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună ale șoferilor care au avut accidente cu persoane care au polițe RCA valabile, acoperite de City Insurance.

Potrivit autorităților, cererea de deschidere a dosarului de daună se poate completa în situația în care evenimentul rutier a avut loc în perioada cuprinsă între data retragerii autorizației de funcționare şi data denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la pronunţarea hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, în instanță.

Termenul se scurge din 17 septembrie.

”Pentru datoriile născute ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere aprocedurii de faliment, cererile de plată pot fi depuse în maximum 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă al creditorului de asigurări”, precizează cei de la FGA.

Conform deciziei Autorității de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună și pe cele tehnico-operative și contabile, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății.

Plata despăgubirilor, în limita a 450.000 de lei

După preluarea acestora, FGA va publica listele creditorilor de asigurare și va instrumenta cererile de plată.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare păgubit.

ASF a dispus pe 17 septembrie retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance și a constatat insolvență societății. Urmează  acum să trimită în instanță cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului.

Adresele de mail unde se pot trimise dosarele de daună și cererile de plată

Din cauza pandemiei, cei de la FGA fac apel ca solicitările să fie trimise online sau prin poștă, pe adresa: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București.

Iată și adresele de mail!

Citește și: 

Câte amenzi a primit City Insurance de la ASF până când i s-a retras autorizația

Aveți grijă unde faceți RCA! Încă se mai pot încheia polițe ieftine la City Insurance, deși se pregătește să intre în faliment

FotoJet jpg
Ioana Petric jpg
cub loredana groza png
Regina Elisabeta
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
cub acident avioane Heathrow Londra
BeFunky collage (12) jpg
militar pedofil jpeg
Preparația Coroiești Vulcan Foto Daniel Guță (2) jpg
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg