Şoferiţele vor plăti asigurare mai mare

image
RCA

Veşti proaste pentru şoferiţe! Dacă până acum erau privilegiate fiind considerate conducătoare auto prudente şi plăteau cu până la 30% mai puţin decât bărbaţii la asigurările auto, din decembrie 2012 vor trebui să scoată aceiaşi bani din buzunar ca şi reprezentanţii sexului tare.

Gata cu avantajele pentru femei! În prezent, asigurarea de răspundere civilă a autoturismelor (RCA) este calculată şi în funcţie de sexul şoferului şi, întrucât se consideră că femeile sunt mai atente la volan, ele plătesc cu până la 30% mai puţin pentru asigurare. Şi în cazul asigurărilor de viaţă, doamnele au tarif preferenţial, deoarece asiguratorii consideră că ele au o speranţă mai mare de viaţă decât bărbaţii.

Aceste prevederi au fost însă considerate discriminatorii încă din 2007, iar Curtea Europeană de Justiţie a hotărât ca atât bărbaţii, cât şi femeile să plătească tarife egale la asigurări. Până acum, România nu s-a conformat deciziei Curţii Europene, iar Guvernul a venit cu un proiect de lege în acest sens.

Astfel, dacă actul normativ va fi aprobat de Senat şi apoi de Camera Deputaţilor, începând cu 21 decembrie 2012 femeile vor plăti o poliţă de asigurare mai scumpă decât până acum.

«Nu e corect să plătim la fel! Femeile conduc mai preventiv»

Eugen Perţate (70 de ani), pensionar: „Din punctul meu de vedere, femeia nu este egală, ci este deasupra bărbatului. Nu cred că era cazul să se introducă aceste schimbări. Asiguratorii vor avea cel mai mult de câştigat.”

Elena Ozun (31 de ani), economist: „Foarte ciudat! Asta înseamnă că suntem egale cu bărbaţii, ceea ce nu este adevărat. Nu ar trebui să plătim la fel ca ei, noi la volan suntem mult mai atente.”

Vasilică Costache (36 de ani), agent de pază: „Drepturi egale, datorii egale! Păi, de ce să plătim noi mai mult şi ele nu? E discriminare, iar aceste discriminări pozitive sau negative trebuie să fie eliminate.”

Mona Graur (35 de ani), analist: „Ar fi bine să fie o glumă. Nu am auzit de schimbarea asta. Dacă e adevărat, nu mi se pare corect să plătim la fel. Femeile conduc mai preventiv decât bărbaţii şi nici nu produc atâtea accidente.”

image
RCA
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
Criza economica criza financiara FOTO Shutterstock
parc fotovoltaic
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg