Şoferul de TIR e criminalul neprins de 17 ani?

16 octombrie 2017
article img
Criminalul îşi alegea victimele de pe marginea drumului

Arestarea unui şofer de camion, acuzat că a violat şi a ucis două tinere în Germania şi în Austria, a pus pe jar şi autorităţile române. De 17 ani, anchetatorii nu reuşesc să descopere cine a omorât patru femei în judeţul Vaslui. Autorităţile române vor colabora cu poliţiştii germani în acest caz încâlcit.

Cătălin Ciolpan (40 de ani), şoferul originar din Huşi (Vaslui), a fost arestat în vară de autorităţile germane, acuzat că a violat şi ucis o tânără de naţionalitate germană şi o studentă din Franţa, aflată la studii în Austria. Cele două tinere au fost atacate în timp ce făceau jogging şi au fost omorâte cu o bară metalică de la camion. Arma crimei i-a ajutat pe poliţişti să îl identifice, iar probele ADN l-au indicat drept autorul celor două crime, scrie adevarul.ro. 

Primul episod sângeros a avut loc în ianuarie 2014, în Kufstein, Austria, iar al doilea - în noiembrie 2016, lângă oraşul Endingen, Germania. 

article img

În ambele cazuri, anchetatorii au constatat că au de-a face cu un maniac sexual. Modul de operare al şoferului de TIR i-a alertat pe procurorii din Vaslui, care instrumentează ”dosarul autostopistelor”, aşa cum este denumit cazul în care se investighează moartea a patru femei. În tinereţe, Cătălin Ciolpan ar fi desfăşurat activităţi de transport de lemne. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui aşteaptă confruntarea probelor ADN.

Cadavrele din Vaslui, parţial dezbrăcate

Patru femei au fost ucise şi abandonate în pădurile din judeţul Vaslui, între 2000 şi 2004. Procurorii au stabilit că asasinul îşi sugruma victimele, iar ulterior le abandona cadavrele în pădure. Mobilul crimei ar fi fost jaful, bunurile de valoare nemaifiind găsite. Nu a fost exclusă însă nici varianta agresiunilor sexuale, întrucât toate cadavrele au fost descoperite parţial dezbrăcate.