Soldat american venit în România, adus la spital în comă alcoolică. Unde s-a întâmplat

Panică la Spitalul Județean Constanța. Un soldat american în vârstă de 29 de ani a fost adus în comă alcoolică la cea mai mare unitate medicală de pe litoral. Potrivit unor surse din unitatea medicală bărbatului i s-a făcut rău în stațiunea Mamaia și a fost adus în stare gravă. După ce își va reveni va fi evacuat în Germania

Soldați SUA la baza Kogălniceanu
În România sunt 4000 de soldați din SUA. Foto: economica.net

Potrivit replicaonline.ro, militarul american a fost adus cu ambulanța de la o petrecere din Mamaia, după care a fost intubat. Spitalul Județean Constanța era oricum în alertă pentru minivacanța de 1 mai, care a adus aproape 50.000 de turiști pe litoral.

Potrivit unor surse din unitatea medicală a fost cel mai grav caz înregistrat sâmbătă la Camera de Gardă a Spitalului Județean Constanța. La închiderea ediției, starea soldatului din SUA era mult mai bună, bărbatul a fost stabilizat și detubat, fiind stabil și conștient, iar în cursul zilei de duminică va pleca în Germania. 

Baza militară Kogălniceanu
Baza militară Kogălniceanu din județul Constanța este cea mai mare din România.Foto: Google Earth

Câți soldați din SUA sunt la Constanța

La baza Mihail Kogălniceanu de pe aeroportul cu același nume sunt cazați aproape 4000 de soldați americani din diviziile 101 Aeropurtată și 10 Munte. Este vorba de două unități de elită ale armatei SUA, prima divizie fiind cea mai iomportantă unitate de parașutiști iar cealaltă cea mai bună de vânători de munte

Ce trebuie să știi despre coma alcoolică

Medicii disting trei grade de coma de alcool conform siteului iliveok.ro.

-gradul 1 (comă superficială) - caracterizată prin pierderea conștienței, vărsături severe, slăbire, hipertensiune arterială, pielea feței dobândește o nuanță albastră, reflexele se păstrează. 

-gradul 2 (etapa de pericol)-este o scădere bruscă a presiunii, încetinește respirația, pulsul abia detectabile (ritm rapid observat), reflexele dispar, dar reacția la durerea este încă prezentă, caracterizată prin aceea că gradul de simptom este mișcarea intestinului involuntare sau urinare. 

Gradul 3, cel mat grav (comă profundă) -respirație slabă spasmodică, pacientul nu mai are nici un fel de reacții sau reflexe, pupilele sunt dilatate, pielea devine albăstruie. Dacă nu se intervine imediat, de cele mai multe ori în acest caz apare decesul, persoana în comă se sufocă fie cu propria voma sau își înghite limba din cauza pierderii tonusului muscular. Cu o concentrație ridicată de alcool în sânge, pot apărea probleme grave respiratorii sau de insuficiență cardiovasculară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net