Soluția lui Dacian Cioloș pentru facturile enorme la curent și gaze

Dacian Cioloș a vorbit despre problema principală cu care se confruntă tot mai mulți români în ultima vreme: facturile uriașe la curent și la gaze. Politicianul a vorbit despre cum ar rezolva USR (Uniunea Salvați România) această problemă.

Dacian Cioloș a vorbit despre măsurile propuse de USR Foto: captură video
Dacian Cioloș a vorbit despre măsurile propuse de USR Foto: captură video

2022 a început cum nu se putea mai prost pentru buzunarele tuturor românilor.  S-au scumpit facturile la lumină și gaze, iar asta s-a simțit imediat în fiecare casă.

Președintele USR a vorbit de măsurile pe care le propune partidul său. Ele vizează în mod direct consumatorii. Acesta a explicat că pachetul actual de măsuri este plin de ambiguități, este neclar și autoritățile sunt depășite de situație. Oamenii sunt confuzi și tot mai nervoiși din această cauză. 

El a afirmat că  că măsurile USR pentru energie sunt susținute chiar și de Marcel Ciolacu, președintele PSD, și de Nicolae Ciucă, premierul României.

Care sunt măsurile propuse de USR

"Există o soluţie pe care noi, USR, am propus-o încă de atunci, din toamnă: măsuri care să aibă un impact direct în reducerea preţului pe care îl plătesc consumatorii, şi anume reducerea TVA. Noi am propus atunci de la 19 la 5%, pe o perioadă determinată şi, la fel, eliminarea plăţii acelui certificat de emisii de carbon, certificatul verde, care şi el apare acum în facturi", a precizat Dacian Cioloș, la Digi 24.

Dacian Cioloș susține că pachetul de măsuri propus de USR de reducere a TVA-ului este clar și poate fi aplicat fără ambiguități. Acestea au un un impact direct și imediat asupra prețului pe care îl vor avea de plătit. 

Dacian Cioloș susține că această criză putea prevenită încă din toamnă

"Astfel de măsuri sunt foarte clare, e foarte clar cum pot fi ele să fie aplicate, au un impact direct şi imediat asupra preţului pe care-l plăteşte consumatorul final, pe când măsurile care au fost adoptate atunci sunt complicate, nu a fost clar încă de atunci cum vor fi ele aplicate, care sunt regulile şi iată că în momentul de faţă suntem în situaţia în care autoritatea a luat nişte decizii, dar nu pare să aibă pârghiile de a controla şi de a urmări felul în care aceste măsuri sunt implementate", a adăugat președintele USR. 

Dacian Cioloș este de părere că problema facturilor la gaze și la curent ar fi putut prevenită încă din toamnă, pentru a nu se ajunge la criza în care ne aflăm în prezent: “Noi ştim că preţurile cresc şi că cetăţeanul, consumatorul final, trăieşte nişte drame, deja de câteva luni de zile. Deci, nu ştiu de ce a trebuit să aşteptăm atâtea luni de zile, ca să vedem cum pică drobul de sare, şi anume că acele măsuri nu se traduc în preţuri."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net