Soluția lui Robert Negoiță pentru fluidizarea traficului pe Splaiul Unirii

Ultima actualizare:

Primarul din Sectorul 3, Robert Negoiță, propune construcția unui pod peste râul Dâmbovița. Potrivit proiectului, acesta ar urma să preia circulaţia de pe Splaiul Unirii şi cea din oraşul Popeşti-Leordeni. Timpul de realizare ar fi de 6 luni, se arată în proiect, iar valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 8,5 milioane de lei.

Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Arhivă
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Arhivă

Proiectul pe care Robert Negoiță l-a propus spre aprobare Consiliului Local Sector 3 prevede ridicarea unui pod în dreptul străzii Lunca Prioporului.

Podul va avea trei benzi

Lăţimea totală a podului propus de edilul de la Sector 3 este de 41 de metri și este formată din parte carosabilă, trei benzi pe sens, cu lăţimea totală de 34,40 de metri, un singur trotuar de 4,30 de metri lăţime utilă, dintre care 2 metri sunt rezervaţi pentru piste de biciclişti, iar despărţirea între sensuri, respectiv trotuar şi carosabil, se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton prefabricat.

Valoarea investiţiei este estimată la aproape 8,5 milioane de lei cu TVA. Timpul de realizare este de şase luni.

„În contextul creşterii accentuate a traficului pe aceste artere cât și pe rețeaua de drumuri adiacente acestora, și în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zonele străbătute de aceste artere, apare imperios necesară realizarea unei artere de circulație care să permită o circulație fluentă și în condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic, atât a autovehiculelor cât şi a pietonilor sau bicicliştilor”, se arată în proiect.

În proiectul propus spre aprobare se menționează că realizarea noului pod peste râul Dâmbovița este necesară după ce podul construit în dreptul străzii Nicolae Teclu, tot de către Primăria Sector 3, București cu scopul de a prelua circulaţia de pe Splaiul Unirii şi cea din oraşul Popeşti-Leordeni, direcţionând-o spre bulevardul Theodor Pallady şi spre ieşirea din Bucureşti pe autostrada A2, o dată cu darea lui în folosință în anul 2020, circulaţia pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze.

În continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat în Sectorul 3, este propusă construirea podului rutier peste râul Dâmboviţa, în dreptul străzii Lunca Priporului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net