Sorin Câmpeanu informații de ultimă oră despre examenele naționale

14 mai 2021
article img
Sorin Cîmpeanu anună modificări cu privire la susținerea examenelor naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care din motive medicale nu pot susține examenele naționale în acest an vor avea o a doua șansă.

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2021 vor avea în acest an o a doua șansă în sesiunea din toamnă, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba despre acei elevi care nu au putut participa la teste din motive medicale. El a mai precizat că și elevii care dau examenul de Evaluare Națională au această posibilitate. În cazul lor, examenele vor fi susținute la două săptămâni după prima sesiune, transmite edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, despre elevii care primesc derogare

Ministrul a dat exemplul unui elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, fără nicio excepție, care a avut nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără nicio excepție, care a luat 10 la simularea Evaluării Naționale și care acum se afla într-o altă țară, în spital, cu un cancer de stadiul patru și care dorește să susțină Evaluarea Națională. „Este unul din multele cazuri de situații speciale în care vom da derogare. Examenul va fi sustinut pentru acești copii, fie online, fie cu asistență din partea personalului ambasadei, deci indiferent care ar fi soluția vom asigura dreptul la a susține examenul pentru acești copii", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.