Sorin Cîmpeanu, despre modul în care se va desfăşura ultima săptămână de cursuri

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu a vorbit despre modul în care se va desfășura ultima săptămână de cursuri Sursă foto: Arhivă Click!
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre modul în care se va desfășura ultima săptămână de cursuri Sursă foto: Arhivă Click!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, că ultima săptămână de şcoală ”este o situaţie specială” pentru că se suprapun cursurile cu Evaluarea Naţională, însă această săptămână este rezervată, în principal, încheierii mediilor.

”Este o situaţie specială care depinde de realităţile din fiecare şcoală, de generozitatea spaţiilor, de modul de organizare. Nu este o soluşie unică. Ministerul Educaţiei nu a emis o instrucţiune cum că toţi ceilalţi elevi trebuie să intre în online pe parcursul examenelor. În primul rând, centrul de examen nu se suprapune fizic cu suprafaţa întregii şcoli, Centrul de examen va fi centru de examen şi vor fi respectate regulile de acces. Dacă în acea şcoală există spaţii în care orele să se desfăşoare normal, se vor desfăşura normal. Dacă în acea şcoală sunt elevi care învaţă după amiaza, învaţă după amiaza”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică. 

O altă situaţie specială se regăseşte în şcolile care funcţionează în trei schimburi, acestea fiind în număr de nouă, în Capitală.

”În şcolile cu trei schimburi este complicat, avem în Bucureşti 9 şcoli în care se îănvaţă în trei schimburi. Încercăm în fiecare situaţie în parte, dacă împreună cu primăriile de sector putem să identificăm soluţii”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că ultima săptămână de şcoală este rezervată încheierii mediilor. ”Ultima săptămână de şcoală este rezervată încheierii mediilor. Am făcut toate eforturile să avem şi şcoală fizică şi examene şi semestru prelungit cu doar o săptămână”, a mai declarat Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net