Sorin C├«mpeanu, despre testul de saliv─â: ┬źSe poate asem─âna ╚Öi cu testul de sarcin─â sau cu t─âierea unghiilor┬╗

sorin cimoeanu test saliva png
Ministrul Educaţiei face o demonstraţie video de utilizare a unui test de salivă

Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a comparat testele de saliv─â cu testele de sarcin─â sau cu t─âierea unghiilor, ├«ncerc├ónd s─â demonstreze c─â nici una dintre aceste activit─â╚Ťi nu reprezint─â un act medical.

Discu╚Ťiile pe baza testelor de saliv─â continu─â. Luni a fost prima zi ├«n care copiii au intrat la cursuri testa╚Ťi ╚Öi tot luni au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv la SARS-CoV-2 ├«n urma testelor rapide.

├Äntrebat dac─â are ├«ncredere ├«n p─ârin╚Ťii care realizeaz─â acas─â testele de saliv─â, ministrul C├«mpreanu a r─âspuns afirmativ ╚Öi a subliniat c─â "nu va milita pentru m─âsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial". Totodat─â, ├«ntrebat dac─â p─ârin╚Ťii care mint vor fi sanc╚Ťiona╚Ťi, ministrul a r─âspuns: "Testarea pe baza de saliv─â nu se raporteaz─â ├«n Coronaform, nu este un act medical, poate fi administrat ╚Öi de persoane f─âr─â competen╚Ťe medicale. Testul se poate asem─âna ╚Öi cu testul de sarcin─â sau cu t─âierea unghiilor. Nu cred c─â cineva ╚Öi-a propus s─â verifice veridicitatea unui test de sarcina f─âcut de o persoan─â sau cu t─âierea unghiilor. A╚Ö vrea s─â ├«n╚Ťelegem to╚Ťi, preven╚Ťia ╚Öi ├«ncrederea nu pot fi ├«nlocuite. Cei mai mul╚Ťi p─ârin╚Ťi sunt responsabili, din ce ├«n ce mai mul╚Ťi p─ârin╚Ťi ├«n╚Ťeleg c─â acest virus exist─â", a declarat Ministrul educa╚Ťiei la Digi24.

C─âmpeanu ia ap─ârarea profesorilor

├Än tot acest timp, Ministrul Educa╚Ťiei calific─â drept "imbecile" ideile conform c─ârora accesul copiilor ├«n gr─âdini┼úe sau al elevilor ├«n ┼čcoli s─â se fac─â doar dac─â ace┼čtia sunt testa┼úi pentru COVID. El respinge, de asemenea, criticile aduse acelor profesori care au refuzat s─â fac─â testarea ├«n ┼čcoal─â a elevilor, cu testele din saliv─â, ar─ât├ónd c─â profesorii nu pot fi obliga┼úi, ├«ntr-un stat democratic, s─â fac─â ceva care nu este ├«n fi┼ča postului lor. "M─â transform ├«n cel mai puternic ap─âr─âtor al colegilor cadre didactice care am v─âzut c─â sunt sub un tir ├«ncruci┼čat, acuza┼úi de foarte multe lucruri, dac─â vom continua s─â acuz─âm ┼čcoala, m─â tem c─â nu vom ajunge bine. ┼×i ├«nc─â o dat─â: testarea obligatorie f─âr─â legisla┼úie primar─â, legisla┼úie primar─â care nu ┼čtiu s─â fi fost adoptat─â ├«n vreun alt stat european, s─â limitezi accesul ├«n ┼čcoal─â, dac─â e┼čti sau nu e┼čti testat nu exist─â", a spus C├«mpreanu, la Antena 3. 

86 de cazuri detectate pozitiv în urma testelor rapide de salivă

Ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu, a anun┼úat c─â, ├«n urma testelor rapide din saliv─â realizate ├«n cursul zilei de luni, au fost detectate 86 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. C├«mpeanu a men┼úionat c─â, ├«n ceea ce prive┼čte modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen efectuate din proba de saliv─â, conducerea a 16.956 de unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt a decis ca acestea s─â fie administrate la domiciliu. ├Än 216 unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt testele se vor administra la ┼čcoal─â, iar ├«n cazul a 467 de unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt vor fi administrate fie la domiciliu, fie la ┼čcoal─â, diferen┼úiat, pe niveluri de studiu.

Citește și:

Testarea elevilor: 6 întrebări despre adevărata utilitate

86 de cazuri de elevi pozitivi COVID-19, detectate în prima zi de testare rapidă

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg