Sorin Cîmpeanu: „Examenele naționale ar putea fi modificate”. Care sunt condițiile

6 ianuarie 2021
article img
Examenele naționale din 2021 ar putea suferi anumite modificări, în contextul prelungirii cursurilor online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul acesta examenele naționale - evaluarea națională și bacalaureatul - ar putea suferi modificări dacă elevii vor continua școala online.

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale:„Schimbările vor fi în beneficiul elevilor”

Acestea modificări ar urma să compenseze „deficitele” apărute ca urmare a învățământului online și vor fi luate în calcul în situația în care nu se poate reveni la învățământul clasic.

„Este esenţial” să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, a atras atenția Sorin Cîmpeanu, transmite Agerpres. „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de Bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (...) Dacă nu se va putea - nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu - să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens” a declarat ministrul educației.

Autoritățile vor să deschidă cât mai repede școlile

El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru recuperarea materiei, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale. „De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”, a mai spus Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu explică scenariile revenirii elevilor în bănci. Când și în ce condiții va reîncepe școala