Sorin Cîmpeanu explică scenariile revenirii elevilor în bănci. Când și în ce condiții va reîncepe școala

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre condițiile în care elevii ar putea reveni la școală
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre condițiile în care elevii ar putea reveni la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat într-o intervenție televizată că școala va fi reluată după 15 ianuarie, iar scenariile pentru revenirea elevilor în bănci sunt mai multe.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că „orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut nici un scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut nici un scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Care sunt criteriile pentru luarea deciziei 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că a avut deja discuții cu mai mulți reprezentanți din domeniu și au fost stabilite mai multe criterii pentru luarea unei decizii referitoare la școli: evoluția situației epidemiologice după vacanța de iarnă, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația cu elevii care nu au încă acces la educație online și modul în care vor proceda și alte state.

Școlile se vor redeschide după 15 ianuarie

O decizie în privința școlilor va fi anunțată în orice caz, după jumătatea lunii ianuarie, în condițiile în care termenul pentru evaluarea situației epidemiologice a fost stabilit pentru 15 ianuarie. Este posibil să se deschidă școlile fizic în acele regiuni unde rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire este mică, a confirmat ministrul educației.

Analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei cu competență în domeniu: Ministerul Sănătății, cei responsabili de vaccinare, cei de la Situații de Urgență și Ministerul Educației, a punctat Sorin Cîmpeanu.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net