Sorin Cîmpeanu: „Tezele se vor da normal”. Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat, admitere și Evaluare Națională

Ultima actualizare:

    Examenele pe care le vor susține elevii în acest an vor reveni la normal
Examenele pe care le vor susține elevii în acest an vor reveni la normal

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în anul școlar 2021-2022 elevii vor susține tezele în mod normal, după ce anul trecut acestea au fost suspendate din cauza cursurilor desfășurate online în contextul pandemiei de Covid.. Ministrul a anunțat și ce se va întâmpla în cazul Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară la Digi 24 că tezele și simulările se vor da normal. 

„În momentul de faţă, suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut, deci, în momentul de față, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la (evaluări - n.r.) clasa a II-a, a IV-a a VI-a vrem corectarea informatizată şi corectarea datelor pe fiecare item, ca să avem o relevanţă şi să fie un instrument de decizie cu privire la porţiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic. Se vor da simulări, se vor da teze, vrem să se deruleze normal acest an”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre examenele de Bacalaureat și admitere la liceu

„Din punct de vedere al admiterii la liceu (...) nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesită consultare, trebuie să fie anunţată cu cel puţin un an înainte, deci admiterea la liceu, în vara viitoare, se va da exact după aceleaşi reguli după care s-a dat şi anul acesta. Și bacalaureatul la fel”, a precizat ministrul. Ministrul Educaţiei a subliniat că examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat, iar un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027.

„Un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027, în cazul în care vom avea o lege prin care să agreăm acest lucru şi să înceapă în anul 2023, un elev de clasa a IX-a ştiind cum trebuie să se pregătească pentru un Bacalaureat care va fi diferit abia în anul 2027”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net