Sorin Oprescu a fost suspendat din funcția de primar al Capitalei


    Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitaleifoto: Mediafax
Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitaleifoto: Mediafax

N-a reuşit să-i convingă pe judecători să-l scoată din arest. Primarul Sorin Oprescu rămâne încarcerat, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 25.000 de euro.

UPDATE 14.20: Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului București, care se va întruni în şedinţă, pentru desemnarea primarului interimar.

Decizia luată luni seară de judecătorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti, e definitivă, astfel că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne pentru 30 de zile în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitalei, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prefectul Capitalei Paul Petrovan va dispune suspendarea lui Sorin Oprescu în cel mult 48 de ore după ce va primi de la instanţă o comunicare oficială privind decizia definitivă de arestare preventivă a edilului. Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească apoi în şedinţă de îndată pentru a alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai Capitalei - Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabonț (PSD).

E acuzat de luare de mită

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu şeful unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax  că persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiţi ca mită.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg