Sorin Oprescu află azi dacă starea de sănătate i s-a agravat în arest

Ultima actualizare:

    Avocații edilului speră să îl scape de arestul preventivFoto: Mediafax
Avocații edilului speră să îl scape de arestul preventivFoto: Mediafax

Primarul suspendat al Capitalei a fost dus, sâmbătă, din arest la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), pentru o serie de investigații medicale. Luni (28 septembrie), Sorin Oprescu (63 de ani) află dacă are arterele inimii înfundante. În funcție de ce vor constata, medicii vor decide ce este de făcut în cazul edilului.

Oprescu a fost internat după ce a acuzat, în reptate rânduri, dureri în piept. Unele analize au indicat suspiciunea unui infarct, potrivit ziarului Ring. Primarul suspendat al Capitalei suferă de diabet instabil cronic, tip II și a re probleme renale și cardiace.  Edilul nu va fi externat mai devreme de marți (29 septembrie).

“O analiză ce poata da răspunsul care sunt căile cele mai bune: medicamente, cateterism, dilatarea arterei bolnave sau operație. Dacă se discută de operație, nu se poate face decât într-un spital cu tehnlogie înaltă, a mărturisit șeful secției de cardiologie al SUUB, Mircea Cinteza, potrivit stirileprotv.ro

Sorin Oprescu este internat într-o rezervă a spitalului pe care l-a condus mulți ani. O comisie din care fac parte medicii săi curanți, prof. dr Dragoș Vinereanu și prof. dr. Leonida Gherasim, îi monitorizează starea de sănătate timp de 24 de ore.

“Domnului Oprescu i s-au făcut electrocardiogramă (EKG), analize de sânge şi investigaţii imagistice. De asemenea, i se va face şi o electrocardiogramă de efort. Timp de 24 de ore va purta şi un Holter EKG, ce îi va înregistra continuu bătăile inimii pentru ca medicul, după ce va citi înregistrările făcute de aparat, să poată stabili cauza anginei pectorale. (...) Comisia de specialişti va decide dacă este necesară şi o coronarografie. În urma acesteia se va stabili dacă are sau nu obstrucţii pe arterele coronare şi dacă are nevoie de un nou stent sau chiar de o intervenţie pe cord deschis”, au declarat surse medicale ale SUUB.

Sorin Oprescu se află în arest din data de 6 septembrie. Primarul suspendat al Capitalei este acuzat că a primit mită de 25.000 de euro. Procurorii îl acuză că obișnuia să încaseze în jur de 10% procente din valoare contractelor acordate de Primăria Capitalei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net