Sorin Oprescu, înapoi la muncă: „Îmi e dor să operez”


    Sorin Oprescu în 2002, pe vremea când făcea operații pe bandă rulantă (Foto: Hepta)
Sorin Oprescu în 2002, pe vremea când făcea operații pe bandă rulantă (Foto: Hepta)

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, cercetat în libertate sub control judiciar pentru luare de mită, s-a întors la muncă, luni. Nu la cea de primar, ci la meseria sa de bază, chirurgia. Oprescu, medic chirurg la Spitalul Universitar București, a declarat că îi e dor să opereze, căci în ultima săptămână nu a făcut altceva decât să umble cu niște hârtii.

Sorin Oprescu și-ar fi dorit să intre în sala de operații din prima zi de libertate, însă până acum nu a făcut decât să îndeplinească niște formalități birocratice. El a declarat jurnaliștilor care l-au abordat luni dimineață la Spitalul Universitar că a avut prilejul să ofere câteva consultații medicale, dar că până acum nu a ajuns în sala de operații. „Am început munca şi au început să vină şi pacienţii. Nu am intrat încă în sală pentru că jumate din săptămâna trecută am umblat cu nişte hârtii, că aşa e la noi, dacă nu ai ştampilă umbli pe drumuri”, a spus fostul edil înainte de a intra în spital, citat de adevarul.ro.

La intrarea în unitatea spitalicească, Oprescu a declarat că s-a întors la spital încă de săptămâna trecută, însă nu a putut opera pentru că a fost nevoit să obţină mai multe documente. El a menţionat că a fost primit bine de colegi, iar pacienţii săi au aflat din presă că acesta s-a întors la locul de muncă. Oprescu a mai precizat că i-a fost dor să opereze, chiar dacă în timpul mandatului de primar nu avea vreme de așa ceva decât la sfârșit de săptămână. „Când am stat la primărie am mai și operat, dar de frica voastră... Nu în secret, am făcut-o sâmbăta, duminica”, scrie ziare.com.

Oprescu este cercetat sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Fostul edil ar putea da socoteală și în cazul contractului de finanțare pentru execuția Arenei Naționale. O anchetă DNA a scos la iveală că stadionul a fost construit cu încălcarea legislației în vigoare și că acesta prezintă deficiențe care pun în pericol viața spectatorilor. Întrebat despre modul în care a fost realizat acoperișul arenei, Oprescu a declarat că nu are ce să reproșeze constructorilor sau primăriei. „E o poveste chestia cu acoperișul. Este făcut după normele europene. Firma pe care am găsit-o acolo a lucrat foarte bine, nu au existat nici un fel de discuții, toate aprobările au fost luate din timp”, a precizat Oprescu.

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
calarasi transport agabaritic in judetul calarasi foto arhiva drdp constanta
O femeie din Texas a fost găsită de familie la aproape 51 de ani după ce a fost răpită de bona sa. Foto: Captură video YouTube
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO