Sorin Oprescu intră în pușcărie pentru 10 ani și 8 luni

13 mai 2022

Fostul primar al Capitalei, medicul chirurg Sorin Oprescu merge la ├«nchisoare. Acesta a fost g─âsit vinovat pentru acuza╚Ťia de luare de mit─â.

Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
Sorin Oprescu a mai stat în spatele gratiilor

Instan╚Ťa a decis, totodat─â, confiscarea sumelor de 102.000 lei ╚Öi 9.400 de euro. Oprescu este nevoit s─â renun╚Ťe ╚Öi la o serie de propriet─â╚Ťi, case ╚Öi terenuri de╚Ťinute ├«n Bucure╚Öti ╚Öi ├«n Ciolpani, jude╚Ťul Ilfov.

Prins cu șpagă, din 2015

Epopeea lui Sorin Oprescu a ├«nceput ├«n toamna anului 2015, c├ónd, ├«n noaptea de 6 septembrie, a fost ├«nh─â╚Ťat de procurorii Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie.

Chirurgul a fost prin ├«n flagrant c├ónd lua ╚Öpag─â, dosarul fiind construit pe baza unor probe care au indicat infrac╚Ťiuni precum luare de mit─â, de sp─âlare de bani, abuz ├«n serviciu ┼či constituire a unui grup infrac╚Ťional organizat.

Grup infrac╚Ťional extins ├«n PMB

Din acest grup infrac╚Ťional mai f─âceau parte ┼či al╚Ťi angaja╚Ťi cu func┼úii de conducere din Prim─âria Capitalei.

2015 este anul ├«n care a debutat ╚Öi procesul, a c─ârui desf─â╚Öurare a fost extrem de lent─â. ├Än timp ce judec─âtorii nu puteau ajunge la un consens, inculpatul Oprescu ├«╚Öi striga nevinov─â╚Ťia.

Cotă de 10% din șpăgi

Procurorii DNA, ├«ns─â, au avut suficiente probe pentru a demonstra faptul c─â medicul chirurg, care a fost ╚Öi candidat la Pre╚Öedin╚Ťia Rom├óniei, a fost o pies─â important─â a uei ÔÇ×g─â╚ÖtiÔÇŁ de infractori din Prim─âria General─â a Municipiului Bucure╚Öti care ÔÇ×negociaÔÇŁ, contra-cost, evident, contractele publice.

oprescu jpeg
Oprescu va sta în pușcărie peste un deceniu

Conform DNA, ÔÇ×parteaÔÇŁ lui Oprescu era de 10% din ╚Öp─âgile ÔÇ×tranzac╚ŤionateÔÇŁ. ├Än afar─â de Oprescu, au mai fost acuza╚Ťi patru directori din PMB, ╚Öoferul primarului ╚Öi trei administratori de firme.

Pedeaps─â dubl─â

Dup─â un an, ├«n 2016, cinci dintre ace╚Ötia ╚Öi-au recunoscut vina. ├Än prima instan╚Ť─â, pentru Sorin Oprescu s-a cerut o pedeaps─â cu executare de 5 ani ╚Öi 4 luni. Ast─âzi, ├«ns─â, magistra╚Ťii Cur╚Ťii de Apel Bucure╚Öti au anun╚Ťat verdictul care, cu siguran╚Ť─â, nu i-a picat prea deloc bine fostului primar al Capitalei.

Aceștia i-au acordat lui Sorin Oprescu o pedeapsă dublă.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg