Sorin Oprescu se întoarce la Spitalul Universitar. ”Demiterea a fost făcută într-o criză de răzbunare”

image
Sorin Oprescu susține că se poate întoarce la Spitalul Universitar, în calitate de şef al Secţiei de Chirurgie Generală IVfoto: Inquam Photos

Sorin Oprescu a anunţat la România TV că revine la Spitalul Universitar pe postul de şef al Secţiei de Chirurgie Generală IV. Fostul primar al Capitalei a precizat că a câştigat procesul intentat conducerii unităţii medicale și că demiterea sa a fost făcută într-o „criză de răzbunare”.

„Demiterea a fost făcută într-o criză de răzbunare şi a fost bazată pe delaţiune şi ipocrizie maximă. Hotărârea judecătorească este executorie. Se intră în legalitate”, a declarat dr. Sorin Oprescu în emisiunea lui Victor Ciutacu, conform Universul.net.

La jumătatea lunii iunie, cinci şefi de secţii din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti au fost demişi pe motiv că nu au respectat protocoalele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Printre şefii de secţii demişi atunci s-au numărat și Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, şi Adriana Nica, fost manager al spitalului şi iubita lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, filmat încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă

Sorin Oprescu și ceilalţi patru şefi de secţii de la Spitalul Universitar au fost demiși după ce au fost filmați încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, iar ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, convocase o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conducea. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzicea însă aceste întâlniri și le cerea medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Fostul manager al Spitalului Universitar susţine că demiterile au fost făcute pe criterii politice. „Totul a început cu cuvântul demiteri. Unele poate că existau motive, dar cele mai multe nu era niciun motiv. Se introdusese nenorocitul de factor politic. Au fost trei luni de zile de pauză, adică ne aflam între cocoaşele ministrului.”

Citește și:

Cine este Dragoș Șerban, medicul care i-a "furat" funcția lui Sorin Oprescu, la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție

Condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni de închisoare într-un doasr în care este acuzat, printre altele, de luare de mită, Sorin Oprescu își pune toate speranțele în decizia Curții de Apel pentru a scăpa de pușcărie.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Citește și:

Sorin Oprescu, vizitat de iubită în arest

Procurorii susțin că, în perioada 2013-2015, un grup organizat la care ar fi aderat şi Oprescu ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebui să dea o parte din profit mită unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10% din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Amber Heard FOTO EPA-EFE
claudia patrascanu copii png
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Adrian Nastase FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Andrei Kartapolov FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg