Sorin Oprescu, suspect de cancer! Ce analize trebuie să facă

Ultima actualizare:
Sursa foto: ormosintezet.hu
Sursa foto: ormosintezet.hu

Avocații lui Sorin Oprescu au aruncat bomba. primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, necesită intervenție medicală de urgență, întrucât medicii de la Spitalul Universitar i-au descoperit un nodul la plămâni. Conform apărătorilor lui Oprescu, primarul e suspect de cancer pulmonar, însă pentru a confirma sau infirma diagnosticul e nevoie de o analiză care se face doar în unitățile medicale specializate. Iată ce presupune acest test.

Conform avocaților lui Oprescu, fostul primar a intrat în Arestul Poliției Capitalei cu două boli și a ieșit cu 12. O altă nenorocire care s-ar abătut asupra lui Oprescu este acest nodul descoperit la unul dintre plămâni, care ridică suspiciuni de cancer pulmonar. Pentru a afla un răspuns precis, Sorin Oprescu trebuie suspus unei intervenții neinvazive de apreciere a funcției plămânilor, numită spirometrie. Concret, bolnavul va fi pus să inspire și să expire aerul tras în piept într-un tub din plastic, iar aparatul va înregistra volumul de aer inspirat și expirat, dar și volumul de aer ce poate fi expirat într-o secundă.


    Sursa foto: ormosintezet.hu
Sursa foto: ormosintezet.hu

Testarea durează între 5 și 10 minute și se face cu pacientul stând în șezut. Pentru determinări exacte, aceasta se poate repeta. Înainte de examinare pacientul nu trebuie să fumeze cu cel puțin o oră înainte, să evite mesele copioase cu cel puțin două ore înainte, să evite consumul de alcool cu patru ore înainte de test. Spirometria poate fi realizată la orice clinică de pneumologie, însă în Capitală funcționează și un spital specializat în tratarea afecțiunilor pulmonare, Institutul de Pneumologie și Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Nu e prima dată când avocații lui Oprescu solicită scoaterea clientului lor din arest din cauza unor probleme medicale. În 26 septembrie, fostul primar a ajuns la Spitalul Universitar pentru consult de specialitate după ce a acuzat dureri la nivelul inimii. El se află în arest preventiv din 6 septembrie, sub acuzația de luare de mită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net