Sorina Pintea, internată în spital sub pază. După câteva ore, fostul ministru s-a întors în arest

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea a cerut să fie internată în spital, din cauza bolii autoimune de care suferăfoto: captură/Antena 3
Sorina Pintea a cerut să fie internată în spital, din cauza bolii autoimune de care suferăfoto: captură/Antena 3

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătații în Guvernul Dăncilă, a fost transferată, luni, la un spital din sistemul public, unde va fi internată sub pază. Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzată de luare de mită.

UPDATE ”Persoana privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana în cauză a fost reintrodusă în Centrul de Retinere şi Arestare Preventivă”, a transmis Poliţia Capitalei după orele prânzului, referindu-se la Sorina Pintea.

”Medicul din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă”, a anunţat luni Poliţia Capitalei.

Pintea, aflată în arest preventiv ca urmare acuzaţiei de luare de mită, a cerut duminică transferul la un spital din sistemul public, respectiv Spitalul Sfânta Maria.

Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună

Conform cererii sale, Pintea, care a fost diagnosticată cu dermatomiozită, acuză agravarea stării de sănătate.

Prezentând pe scurt simptomele pe care le are, fostul ministru a solicitat transferul sub pază la un spital din sistemul public, indicând Spitalul ”Sfânta Maria” şi numele medicului său curant, care ar urma să îi facă investigaţii.

Sorina Pintea afirmă că din cauza simptomelor - parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului - o ambulanţă a fost solicitată duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Pintea a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. Ea precizează că i-a fost administrată glucoză intravenos, Ketoprofen şi un calmant şi că i s-a făcut şi un EKG. De asemenea, i-a fost măsurată glicemia, care avea valori de 132, deşi din cauza stării de sănătate nu putuse mânca.

Citește și:

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, arestată pentru 30 de zile

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: «Nu este uşor!»

Fostul ministru afirmă că unele dintre simptome persistă, motiv pentru care solicită internarea într-un spital public.

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelișul conjunctiv al fasciculelor musculare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
Bucureștiul VEchi jpg
rosii tomate istock jpg
3 cu sau pe scut 300 jpg jpeg
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net