Sorina: «Tu mi-ai dat viaţă, dar nu eşti mama mea»

Ultima actualizare:
Sorina, împreună cu Ramona Săcărin
Sorina, împreună cu Ramona Săcărin

Povestea Sorinei, fetiţa de 8 ani adoptată de o familie româno-americană şi luată cu mascaţii din casa unde a crescut alături de asistenţii maternali, continuă să suscite un interes uriaş. Mătuşa copilei de etnie romă a dezvăluit cum a reacţionat când a dat ochii cu cea care a adus-o pe lume.

Mulţi români indignaţi au protestat, zilele trecute, la Baia de Aramă şi la Craiova, în urma acţiunii de vineri, când Sorina a fost luată pe sus de la asistentul maternal, de procuror şi de mascaţi. Puştoaica de etnie romă se află acum la Craiova, alături de soţii Gabriel şi Ramona Săcărin, stabiliţi de mulţi ani în SUA. 

Sorina s-a născut pe 25 aprilie 2011 în Turnu Severin. Tatăl n-a recunoscut-o niciodată, iar mama, Loredana Lucan, acum în vârstă de 31 de ani, n-a abandonat-o, dar a fost decăzută din drepturile părinteşti înainte ca ea să vină pe lume. Când a aflat că e la Baia de Aramă, femeia a fost şi a vizitat-o. Mai mult, mătuşa maternă a vrut s-o adopte pe Sorina în 2016.Loredana Lucan are un băiat mai mare decât Sorina, dintr-o altă relaţie. Când acest copil avea doar un an şi jumătate, femeia a fost decăzută din drepturi pentru că l-a bătut cu o cruzime greu de descris, scrie adevarul.ro. Atunci s-a stabilit că mama Sorinei are probleme psihice. După acel episod, Loredana Lucan a mai avut câteva relaţii, iar apoi l-a cunoscut pe tatăl Sorinei în satul Plopi (Mehedinţi). S-a mutat la el şi a adus pe lume fetiţa pe care, însă, tatăl nu a recunoscut-o. Sorina a ajuns şi ea, ca şi fratele mai mare, într-un centru de plasament.

Elena Vasilache, noua bunică a fetiţei de etnie romă
Elena Vasilache, noua bunică a fetiţei de etnie romă

“Am fost cu sora mea, Loredana, acolo. Am cunoscut-o pe Sorina, oamenii din Baia de Aramă au fost foarte buni cu noi”, povesteşte Melania Balotescu, mătuşa Sorinei. Femeia spune că, la început, când le-a văzut, Sorina a făcut câţiva paşi înapoi. “Eu i-am spus: «Uite, Sorina, eu sunt mătuşa ta, ea e mama ta, o cheamă Loredana. Ea nu-ţi vrea răul, ea te iubeşte şi vrea să te vadă uneori». Atunci Sorina i-a spus mamei sale: «Tu mi-ai dat viaţă, dar nu eşti mama mea». Mama mea e Mariana Şărămăt, că ea m-a crescut”, adaugă mătuşa Melania Balotescu.

Aceasta a declarat în scris că doreşte s-o -adopte pe Sorina. Aceeaşi declaraţie a dat-o şi unchiul fetiţei, soţul Melaniei.  Ancheta socială le-a interzis însă adoptarea fetiţei.

“Au zis că nu ne-o dau nouă, fiindcă nu avem condiţii. Mai avem şase copii, cinci băieţi şi o fetiţă. Eu şi mama Sorinei am aranjat o cameră special pentru nepoata mea, am zugravit-o roz, dar au zis că nu avem baie. Când am mers cu mama Sorinei la Baia de Aramă şi am văzut ce condiţii extraordinare are Mariana Şărămăt acolo, i-am spus Loredanei că e mai bine pentru fetiţă să stea acolo. Oamenii ăia o iubesc şi ea are de toate”, încheie Melania Balotescu.   

Tatăl adoptiv: «Am fost la un pas să fim linșați»

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a solicitat luni -Tribunalului Mehedinți să interzică ple-carea din țară a Sorinei. 

“Am ajuns în situaţia de a fi recunoscuţi pe stradă şi de a risca să fim linşaţi”, dezvăluie Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv. “Am fost deja la un pas, în trafic. Ne-au recunoscut, eram cu Ramona şi Sorina. Au încercat să ne blocheze autoturismul. (…) Am scăpat datorită dibăciei şoferului. (…) Noi nu suntem infractori, ne-am întors în ţară să luăm un copil orfan, să-l ducem în America şi să-i oferim tot ce au şi copiii noştri. Sorina e copilul nostru, noi avem trei copii acum. Legal. Iar eu şi soţia mea facem orice pentru familia noastră. Din păcate, cred că va ieşi scandal diplomatic, am anunţat deja Ambasada Americii. Noi suntem americanii ăia cu sânge de român care cer opiniei publice să fie respectaţi. Atât!”, mai spune Gabriel Săcărin.

«Noi n-am luat-o pe Sorina să-i punem botniţă»

Părinţii Ramonei Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, deţin la Câmpina două proprietăţi, o casă la curte şi un apartament la bloc. Aici a fost adusă şi Sorina, pentru a-şi cunoaşte bunica şi pentru a petrece câteva zile de linişte, departe de zarva produsă de adopţia controversată. Elena Vasilache, mama Ramonei Săcărin, susţine că fetiţa este bine acum şi că şi-a revenit din şoc. Sorina s-a jucat împreună cu frăţiorul ei vitreg, în vârstă de 4 ani, dar şi cu alţi copii. 


    Elena Vasilache, noua bunică a fetiţei de etnie romă
Elena Vasilache, noua bunică a fetiţei de etnie romă

”Sorina nu mai plânge. Weekend-ul acesta şi l-a petrecut împreună cu noi, cu copiii, cu prietenii noştri mai apropiaţi”, povesteşte Elena Vasilache. 

Femeia dezvăluie că fiica ei a plecat ieri la Craiova împreună cu Sorina. Întrebată dacă Sorina s-a mai interesat de familia din Baia de Aramă, Elena Vasilache răspunde: ”Bănuiesc că mai întreabă, pentru că e copil. A stat acolo şapte ani de zile cu asistenţii maternali”.

 Femeia refuză că comenteze imaginile dure de la Baia de Aramă. ”Eu nu mă pot uita la televizor, pentru că sufăr de inimă. Nu pot. Am scos Facebook, tot, şi nu mă mai uit. Pentru sănătatea mea”, adaugă femeia. 

Potrivit acesteia, cei doi părinţi adoptivi sunt hotărâţi să rămână în România până ce vor rezolva problema Sorinei. Bunica Sorinei spune că fiica ei, Ramona, a întins o mână de ajutor unui copil din România: ”Ea şi soţul sunt nişte oameni care au vrut să facă un bine”. Mama Ramonei Săcărin are un mesaj pentru asistenţii maternali care au crescut-o pe Sorina: ”Au dreptul să o vadă, nu e nici o problemă. Noi n-am luat-o să-i punem o botniţă şi să o închidem undeva, nici pomeneală”.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net