Soția lui Mircea Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani. Mașa suferea de o boală gravă

29 octombrie 2019
image
Mașa și Mircea Dinescu, în urmă cu patru ani, la un eveniment monden din București

Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, la 58 de ani, după o grea suferință, au confirmat pentru Libertatea surse din cadrul familiei.

Mașa Dinescu suferea de o afecțiune gravă de mai multă vreme și se retrăsese din viața publică. Traducătoare din limba rusă, soția lui Mircea Dinescu se ocupa, în ultimii ani, de proiectele culturale organizate de poet la Cetate, pe malul Dunării, unde familia are un conac.

Trupul neînsuflețit al Mașei Dinescu va fi incinerat miercuri, 30 octombrie, la Crematoriul Vitan Bârzești, conform Libertatea.

Mașa Dinescu, mai tânără cu 11 ani decât celebrul ei soț

Pe Mircea și Mașa Dinescu i-a legat o poveste de dragoste ca-n filme. ”Relaţia noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Maşa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei este profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, au­toa­re de cărţi despre Eminescu, Puşkin, Ler­mon­tov”, a declarat poetul într-un interviu pentru revista Formula As, în urmă cu câțiva ani.

Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani, după o îndelungată suferință jpeg
Mașa și Mircea Dinescu, în urmă cu patru ani, la un eveniment monden din Bucureștifoto: Dorin Constanda

O figură obișnuită a vieții publice românești, Mircea Dinescu și-a ținut familia departe de ochii presei. ”E suficient cât de expus sunt eu, în familie ne place să trăim departe de ochii lumii. Maşa se ocupă de casă şi de evenimentele culturale, eu sunt cu vinul, bucătăria şi restaurantul, copiii vin şi pleacă. E între noi o armonie greu de explicat”, a mai spus omul de cultură.

Mircea Dinescu și-a cunoscut viitoarea soție când avea 30 de ani, văzuse multe și era hotărât să se așeze la casa lui. ”Pe Maşa am cunoscut-o la ei acasă, când eu eram poet glorios. Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o di­fe­renţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai ti­mi­dă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul tre­cut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”, a mărturisit Dinescu.

Mașa și Mircea Dinescu au doi copii, Irina și Andrei.

Citește și:

Interviu cu Mircea Dinescu: «Acum, la 60 de ani, m-am apucat de cântat şi de scris versuri de amor»

Mircea Dinescu: «Păunescu a fost primul scriitor care s-a certat cu Ceauşescu»

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
anda adam
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg
Giovani Becali jpeg