Soțul Cristinei Rus a fost reținut

Ultima actualizare:

    Cristina Rus şi Dragoş Bîlteanu s-au căsătorit în 2009 şi au un mariaj aparent perfectFoto: arhiva Click!
Cristina Rus şi Dragoş Bîlteanu s-au căsătorit în 2009 şi au un mariaj aparent perfectFoto: arhiva Click!

Lovitură grea pentru Cristina Rus. Soțul ei, Dragoș Bîlteanu (35 de ani), a fost reținut azi dimineață, după o noapte întreagă de audieri la DIICOT.

UPDATE: Dragoş Bîlteanu a fost dus la Curtea de Apel Bucureşti, unde va afla dacă va fi arestat pentru 30 de zile sau va putea pleca acasă la familia lui.

Bărbatul a fost săltat de mascați ieri dimineață, în urma a 31 de descinderi în județele Ilfov și Arad la locuințele suspecților, dar și la  SIF Banat şi SIF Muntenia.

25 de persoane sunt implicate în acest dosar, inclusiv soțul și socrul Cristinei Rus. Acestea sunt acuzate că formează o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea infracțiunilor de manipulare a pieței de capital, delapidare și spalare de bani.

Procurorii spun că suspecții au majorat artificial preţul acţiunilor vândute la Bursa de Valori Bucureşti, prejudiciind statul cu 13 milioane de euro.

În această dimineață, cinci persoane, printre care Dragoș Bîlteanu și avocatul său au fost reținuți și urmează să fie prezentați, în cursul zilei de azi, în fața instanției cu propunere de arestare preventivă.

Socrului Cristinei Rus i s-a făcut rău la audieri

Cele 25 de persoane au fost audiate după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, potrivit Mediafax.

Printre cei audiaţi a fost şi tatăl lui Dragoş Bîlteanu, Gheorghe Bîlteanu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia. În timpul audierilor, lui Gheorghe Bîlteanu i s-a făcut rău, la sediul DIICOT fiind chemată o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crișana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Ulterior, banii au fost transferați prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net